Thursday, 12 May 2016

Lotion Allano, wajib setiap rumah ada.

Teks: Anisah Abd Rahman.

Assalamualaikum. saya nak kongsi dengan semua satu produk amway yg sangat legend. Sebut jer, ramai yang dah tahu dan dah pernah pakai.
memang sangat best dan jaminan wang anda dikembalikan jika kawan-kawan tak puas hati.
Banyak kegunaannya

Kelebihan Losyen Allano :-

>Sapu pada  luka, hilang rasa sakit, hentikan pendarahan dan elak jadi parut

>Sapu pd kulit yg kena minyak/air panas serta melecur, terus hilang sakit dan rasa sejuk. Elak kulit menggelembung air dan tiada parut.

> Melembabkan kulit, melembutkan kulit.

>Losyen badan berbusa yang unik mudah disapu dan tidak berminyak-

>Mengandungi Alantoin dan Lanolin - extract tumbuhan

>Terbukti berguna bagi wanita mengandung untuk menghilangkan kesan parut stretch mark pada perut

>Sangat berguna sebagai alat kecemasan di setiap rumah - spt terkena air panas, minyak panas, luka-luka dan melecur, melepuh akibat tebakar.-

>Menghilangkan dan memberi kelegaan pada bayi yang mengalami ruam / Eczema

>Merendahkan suhu badan ketika anak demam - sapu di seluruh badan.-

>Berguna apabila mengalami sakit kepala / migrain - sapu di tengkuk dan kepala.-

>Menghilangkan gatal-gatal gigitan nyamuk atau serangga.- Melegakan kegatalan dan mengurangkan parut demam campak dan chicken pox.-

>Melembabkan kulit badan dan juga boleh disapu pada tapak kaki yg merekah dan pecah.-

>Losyen ini selamat digunakan pada bayi dan kanak-kanak.-

>Pelbagai kegunaan, mudah dibawa dan mesra alam

Wednesday, 11 May 2016

Homemade Pop corn by Noxxa

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum kawan-kawan.
Dah ada Noxxa Pressure Cooker?
klu dah ada jom cuba buat pop corn sendiri.
klu belum ada, boleh cepat-cepat beli.
Bulan jun nanti PC Noxxa akan naik harga.. bg yg tgh berkira2 nk beli tu cepat- cepat pergi kedai dan miliki hari ini.

Resipi Pop Corn
Homemade Popcorn Noxxa


Bahan-bahan:

1. Marjerin
2. Biji Jagung pop corn
3. Madu manuka

Cara-cara:

1. Panaskan pressure cooker dgn menekan button ‘stir fry’ (ingat periuk jgn ditutup)
2. Cairkan 2 sudu besar marjerin.
3. Marjerin dah betul cair masukkan biji jagung pop corn. Byknya bergantung pada marjerin yg dicairkan tu. Biar semua biji jagung tu di seliputi marjerin.
4. Offkan pressure cooker (langkah ini kena buat x blh miss)
5. Tutup periuk. (Kena keluarkan angin panas baru blh tutup periuk)
6. Tekan button High Pressure dgn bacaan 1 minit dan on.
7. Akan dengar bunyi “pop” dlm periuk menandakan biji jagung tlh pecah. Kalau bunyi “pop” dh x de walau pun masa blm tamat off kan sahaja, utk mengelakkan biji jagung dari hangus.
8. Proses biasa sebelum buka penutup pressure cooker kena keluarkan angin panas dulu.
9. Tuang pop corn dlm bekas lain.
10. Panaskan semula periuk dgn button stir fry.(INGAT! jangan tutup periuk bila guna function stir fry)
11. Cairkan satu sudu besar marjerin.
12. Masukkan 3 sudu besar madu manuka.
13. Masukkan pop corn semula kedalam periuk dan kacau rata. Masa ni boleh offkan pressure cooker tp masih gaulkan pop corn supaya gulanya melekat pada pop corn.
14. Dah siap. Makanlah panas2…

Sunday, 8 May 2016

Idea mula bisnes RM100

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum

Selamat petang dan selamat berhujung minggu kepada anda yang sedang baca blog saya ni. Alhamdulillah kita semua sihat.

petang ni saya nak share perkongsian dari mentor saya tentang RM100.

Apa kita boleh buat dengan RM100? jika saya cakap dgn RM100 kita boleh mula satu perniagaan yg hebat, mesti awak senyum sinis dan tidak percaya kata-kata saya.

tetapi benar dgn RM100 kita boleh mulakan langkah pertama. kita mula dengan mendaftar dan hadiri kelas.

*[SEMUA ORANG LAYAK BERIMPIAN]*

Ada modal besar, baru mudah nak berjaya? ~tidak~

Dulu saya selalu rasa macam tu.
Bila saya tengah struggle nak cari duit, saya akan fikir macam tu.
_"Kalau saya ada RM50,000 sekarang, baru mudah sikit nak berjaya. Ni ada RM100 je dalam poket, tak ke mana lah jawabnya!"_

Percayalah, pada satu tahap, semua orang akan rasa modal wang tu paling utama.
Iya lah, nak makan pun bercatu, ini nak fikir pasal modal iklan FB lah, apa lah, macam tak logik!

*Tapi saya nak share sesuatu.*

Bila Allah swt dah buka pintu rezeki untuk kita seluas-luasnya,
➡Dari *RM100*, kita mula berniaga, dengan mudah ia menjadi *RM500*.
➡Dari *RM500*, tiba-tiba jadi *RM2000* dalam masa singkat.
➡Dari *RM2000*, pejam celik pejam celik, jadi *RM5000* simpanan kita.
➡Dari *RM5000*, ia bertambah dan bertambah.

Semua datang tidak diduga, sehingga kita rasa seperti mimpi.

Saat itu baru kita rasa, luasnya rezeki Allah swt hidangkan untuk kita.

*_RM100,000 tidak datang bergolek dalam satu malam._

Ianya datang berperingkat.

*RM100* dalam poket anda sekarang, itu mungkin boleh jadi permulaan ke *RM100,000* anda yang pertama.

Jadi jangan pernah putus harapan, tidak kira berapa wang dalam simpanan.

*Semua orang layak berimpian!!*

idea cara jana pendapatan yg anda tidak pernah terfikir

ganjaran apabila kita berjaya dalam perniagaan in