Thursday, 15 December 2016

Penjagaan Lembut dengan Aloe Care (75 ml)

SHARING OF THE DAY

Penjagaan Lembut dengan Aloe Care (75 ml)

Dari merawat luka-luka kecil dan akne hingga melembapkan kulit yang kering akibat cuaca, kegunaan aloe vera adalah pelbagai. Dianggap sebagai tumbuhan terapiutik sejak zaman berzaman, faedah-faedah aloe vera yang banyak kini dimanfaatkan dalam bentuk gel yang menyenangkan dalam Aloe Care.

Diperolehi daripada 100% Daun Barbadensis Aloe Vera yang asli, satu daripada daun yang terbaik boleh didapati.

Ditambah dengan gliseril yang memberikan gel yang lebih pekat, kandungan tahap pelembapan, emolien yang lebih tinggi dan menstabilkan jus aloe vera dalam struktur gel.

Antikeradangan, antibakteria dan melegakan kesakitan – berkesan untuk kulit melecur, luka-luka kecil dan juga jerawat.

Mempercepatkan pertumbuhan dan pertumbuhan semula sel untuk penyembuhan kulit.
Diserap dengan cepat ke dalam kulit untuk meningkatkan lembapan; menjadikan kulit lembut, licin dan terasa nyaman.

Keterlarutan air yang hebat; tidak berminyak.
Aloe Care dibekalkan dan disokong oleh Terry Laboratories (USA), pengilang aloe vera yang bereputasi baik dan perintis dalam bidang ini semenjak 1973.

Friday, 7 October 2016

My Hobi: Baca blog

Assalamualaikum...
Hari ini sudah hari ke 40 pantang anak ke 4. Alhamdulillah sihat waafiat dan tempoh berpantang yang lancar.

Baca blog dan cari resipi resipi sedap adalah hobi saya. Baca saja jika tidak cuba rugi dan membuang masa.

Tadi masa di dapur mak tunjuk resipi butter kek dan suruh saya buat. saya senyum dan dalam hati terfikir boleh la buat ahad ni sempena hari lahir mak.

resipi pilihan yang saya akan cuba dari blog kak ita. resipi butter kek


Wednesday, 3 August 2016

Resipi Donut Lembut

Donut lembut 1 sudu besar gula 2 sudu besar susu tepung tepung gandum timbang semua jd 500gm 1biji telur air timbang 210 gram 60gm marjerin 8-11gm yis

Sunday, 31 July 2016

Noxxa Food Steamer

Alhamdulillah dah lama mengidam nak beli NOXXA PENGUKUS MAKANAN  (Steamer) ni....
akhirnya dapat jugak. Steamernya dah ada, tp masa tk berapa berjaya diurus untuk mecuba gadjet yg ada.

Penerangan

🍄Kaedah memasak secara kukus/stim ialah cara menjalani gaya hidup yang lebih sihat.
🍄Nutrien dan rasa dikekalkan sewaktu proses pengukusan
🍄Ruang pengukus XL 3 tingkat yang boleh disusun bertingkat
🍄Setiap tiub stim menyalurkan stim ke setiap ruang yang mana meminimumkan pemindahan bau makanan dari satu ruang ke ruang yang lain
🍄Pemasa digital
🍄Pemasa tunda sehingga 12 jam
🍄Salur masuk air luar untuk mudah mengisi takungan air
🍄Wattan: 1200W
🍄Takungan Air: 1.7L
🍄PERCUMA DVD dengan pembelian Pengukus Makanan Noxxa.
🍄Waranti: Satu (1) tahun waranti terhadap kerosakan pengilangan.

👏👏👏
Mmg berbaloi.
Steamer tu tak perlu tunggu 30minit untuk air mendidih.

Masuk terus kueh, ON jer.. terus wap keluar..
HEBAT, KAN..
Steamer

Siapa nak main undi pun blh

Lihat video pengukus makanan (steamer)
https://m.youtube.com/watch?v=sXMK4saaBCE

Wednesday, 29 June 2016

Apa perlu ahli baru buat?

Semangat2 UsahawanNetworking💪💪🆗👌

📌Apa langkah pertama selepas menjadi ahli?

1. Kenali lebih dekat company yang anda sertai

2. Tahu perkara basic System Gateway, cara mmbyr @ membeli cara mendapat keuntungan danj

3. Kenalpasti apa matlamat anda, adakah hnya menjadi ahli dengan tujuan menyimpan untuk diri sendiri atau sambil ingin menjana pendapatan.

4. Susun strategi mengikut m4atlamat yang ingin anda capai. Sebagai contoh,jika sbg pngguna sambil menjana pendapatan, anda haruslah ada sikap untuk belajar dan terus belajar selok belok perniagaan dan disertai tindakan

5.Terus tambah ilmu dari semasa ke semasa dan update info-info terkini di group-group support di fb. Jika tidak ada fb, bolehla hubungi upline dari semasa ke semasa untuk bertanyakan info terkini.

6.Sentiasa berkongsi (Sharing) dan niatlah untuk menambah nilai (add value) kepada hidup orang lain. Usaha  mengajak orang ramai berjimat sangat murni sebenarnya dan anda sedang berjihad membasmi kemiskinan (walaupun kita tidak dapat keluar sepenuhnya).

Perniagaan yang memberi nilai tambah kepada orang lain boleh bertahan lebih lama dan berkat

7. Konsisten dengan apa yang anda usahakan, biarpun sedikit usaha itu tetapi yang penting ialah istiqamah (berterusan).Berkat kesabaran dan usaha anda, pasti akan diberi ganjaran, jika tidak di sini,di akhirat sana, In sha Allah.

8. Belajar dari kesilapan..👍😉 semoga anda kaya , berjaya dan bahagia.

Thursday, 12 May 2016

Lotion Allano, wajib setiap rumah ada.

Teks: Anisah Abd Rahman.

Assalamualaikum. saya nak kongsi dengan semua satu produk amway yg sangat legend. Sebut jer, ramai yang dah tahu dan dah pernah pakai.
memang sangat best dan jaminan wang anda dikembalikan jika kawan-kawan tak puas hati.
Banyak kegunaannya

Kelebihan Losyen Allano :-

>Sapu pada  luka, hilang rasa sakit, hentikan pendarahan dan elak jadi parut

>Sapu pd kulit yg kena minyak/air panas serta melecur, terus hilang sakit dan rasa sejuk. Elak kulit menggelembung air dan tiada parut.

> Melembabkan kulit, melembutkan kulit.

>Losyen badan berbusa yang unik mudah disapu dan tidak berminyak-

>Mengandungi Alantoin dan Lanolin - extract tumbuhan

>Terbukti berguna bagi wanita mengandung untuk menghilangkan kesan parut stretch mark pada perut

>Sangat berguna sebagai alat kecemasan di setiap rumah - spt terkena air panas, minyak panas, luka-luka dan melecur, melepuh akibat tebakar.-

>Menghilangkan dan memberi kelegaan pada bayi yang mengalami ruam / Eczema

>Merendahkan suhu badan ketika anak demam - sapu di seluruh badan.-

>Berguna apabila mengalami sakit kepala / migrain - sapu di tengkuk dan kepala.-

>Menghilangkan gatal-gatal gigitan nyamuk atau serangga.- Melegakan kegatalan dan mengurangkan parut demam campak dan chicken pox.-

>Melembabkan kulit badan dan juga boleh disapu pada tapak kaki yg merekah dan pecah.-

>Losyen ini selamat digunakan pada bayi dan kanak-kanak.-

>Pelbagai kegunaan, mudah dibawa dan mesra alam

Wednesday, 11 May 2016

Homemade Pop corn by Noxxa

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum kawan-kawan.
Dah ada Noxxa Pressure Cooker?
klu dah ada jom cuba buat pop corn sendiri.
klu belum ada, boleh cepat-cepat beli.
Bulan jun nanti PC Noxxa akan naik harga.. bg yg tgh berkira2 nk beli tu cepat- cepat pergi kedai dan miliki hari ini.

Resipi Pop Corn
Homemade Popcorn Noxxa


Bahan-bahan:

1. Marjerin
2. Biji Jagung pop corn
3. Madu manuka

Cara-cara:

1. Panaskan pressure cooker dgn menekan button ‘stir fry’ (ingat periuk jgn ditutup)
2. Cairkan 2 sudu besar marjerin.
3. Marjerin dah betul cair masukkan biji jagung pop corn. Byknya bergantung pada marjerin yg dicairkan tu. Biar semua biji jagung tu di seliputi marjerin.
4. Offkan pressure cooker (langkah ini kena buat x blh miss)
5. Tutup periuk. (Kena keluarkan angin panas baru blh tutup periuk)
6. Tekan button High Pressure dgn bacaan 1 minit dan on.
7. Akan dengar bunyi “pop” dlm periuk menandakan biji jagung tlh pecah. Kalau bunyi “pop” dh x de walau pun masa blm tamat off kan sahaja, utk mengelakkan biji jagung dari hangus.
8. Proses biasa sebelum buka penutup pressure cooker kena keluarkan angin panas dulu.
9. Tuang pop corn dlm bekas lain.
10. Panaskan semula periuk dgn button stir fry.(INGAT! jangan tutup periuk bila guna function stir fry)
11. Cairkan satu sudu besar marjerin.
12. Masukkan 3 sudu besar madu manuka.
13. Masukkan pop corn semula kedalam periuk dan kacau rata. Masa ni boleh offkan pressure cooker tp masih gaulkan pop corn supaya gulanya melekat pada pop corn.
14. Dah siap. Makanlah panas2…

Sunday, 8 May 2016

Idea mula bisnes RM100

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum

Selamat petang dan selamat berhujung minggu kepada anda yang sedang baca blog saya ni. Alhamdulillah kita semua sihat.

petang ni saya nak share perkongsian dari mentor saya tentang RM100.

Apa kita boleh buat dengan RM100? jika saya cakap dgn RM100 kita boleh mula satu perniagaan yg hebat, mesti awak senyum sinis dan tidak percaya kata-kata saya.

tetapi benar dgn RM100 kita boleh mulakan langkah pertama. kita mula dengan mendaftar dan hadiri kelas.

*[SEMUA ORANG LAYAK BERIMPIAN]*

Ada modal besar, baru mudah nak berjaya? ~tidak~

Dulu saya selalu rasa macam tu.
Bila saya tengah struggle nak cari duit, saya akan fikir macam tu.
_"Kalau saya ada RM50,000 sekarang, baru mudah sikit nak berjaya. Ni ada RM100 je dalam poket, tak ke mana lah jawabnya!"_

Percayalah, pada satu tahap, semua orang akan rasa modal wang tu paling utama.
Iya lah, nak makan pun bercatu, ini nak fikir pasal modal iklan FB lah, apa lah, macam tak logik!

*Tapi saya nak share sesuatu.*

Bila Allah swt dah buka pintu rezeki untuk kita seluas-luasnya,
➡Dari *RM100*, kita mula berniaga, dengan mudah ia menjadi *RM500*.
➡Dari *RM500*, tiba-tiba jadi *RM2000* dalam masa singkat.
➡Dari *RM2000*, pejam celik pejam celik, jadi *RM5000* simpanan kita.
➡Dari *RM5000*, ia bertambah dan bertambah.

Semua datang tidak diduga, sehingga kita rasa seperti mimpi.

Saat itu baru kita rasa, luasnya rezeki Allah swt hidangkan untuk kita.

*_RM100,000 tidak datang bergolek dalam satu malam._

Ianya datang berperingkat.

*RM100* dalam poket anda sekarang, itu mungkin boleh jadi permulaan ke *RM100,000* anda yang pertama.

Jadi jangan pernah putus harapan, tidak kira berapa wang dalam simpanan.

*Semua orang layak berimpian!!*

idea cara jana pendapatan yg anda tidak pernah terfikir

ganjaran apabila kita berjaya dalam perniagaan in



Friday, 5 February 2016

Pengedar Amway di Simpang 4 Semanggol

Assalamualaikum

Alhamdulillah sudah sebulan berhijrah ke Perak. Kehidupan lebih santai dan jauh dari sesak jalan raya. Ramai yg tanya balik  kampung kenapa. jawapan mudah dari saya senang je...dah bosan jadi warga kota.

Rutin harian tinggal di kampung, setiap hari hantar dan ambik anak di sekolah.
Anak-anak seorang 6tahun dan sorang lg 4 tahun saya hantar ke PASTI.

Rasanya saya perlu tamatkan waktu santai2 dikampung....saya kena terus fokus kepada impian yg hendak di capai.
Alhamdulillah adik Ammar pon dah kembali sihat dan ceria.

Jom kawan kawan kita jadi pengguna produk Amway. jangan takut produk Amway mahal, produk Amway adalah produk paling jimat dan memberi pendapatan pasif kepada kita.

Biarlah seribu orang yg saya jumpa cakap rugi berhenti kerja, tetapi saya tahu yg terbaik untuk keluarga saya.   saya telah paham marketing plan dan ganjaran Amway berganda-ganda manfaatnya dari pekerjaan lama saya.