Thursday, 20 November 2014

14 income Amway yg kita boleh dapat apsbila kita usahakanya.

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum, saya nk share kelebihan networking biznes dan traditional biznes.

Banyak sangat kelebihan networking biznes yg boleh beri manfaat yg berpanjangan sehingga saya rasa bersalah jika tidak berkongsi dengan semua.

Apabila kita menjalankan biznes tradisional, keuntungan kita datang dari untung runcit sahaja, (itu yg saya paham dan mungkin ada untung yg lain saya taktahu dan kawan-kawan boleh maklumkan kepada saya)

Perniagaan tradisional contoh mudah ialah apabila kita membuka butik, kedai makan atau bakery. Perniagaan seperti ini juga boleh diwariskan kepada warisan kita. Tetapi ingat, kita mewariskan perniagaan bukan pendapatan. Boleh jadi perniagaan itu sedang untung dan boleh jadi juga perniagaan itu sedang menanggung hutang yang besar? Mahu kah waris kita meneruskannnya.

Menjalankan perniagaan tradisional sukar memberi kita kebebasan masa. Kita senduri perlu melaburkan masa untuk menyiapkan tempahan dan melayan pelbagai ragam kerenah pelanggan apabila tidak berpuas hati dengan hasil kerja kita.

Agak sukarkan?

Berbeza jika kita melibatkan diri dalam networking biznes, kita bukan sahaja jana income melalui untung runcit. Ia ada banyak sehinga 14 kjenis pendapatan.
1. Untung runcit (sebagai member kita dapat membeli produk dgn garga yg kebih murah)

2. Bonus perlaksanaan, setiap pembelian ada point yg kita boleh tukarkan kepada tunai.

3.Bonus kepimpinan

4. Royalty

5.Bonus Tahunan

6. Anugerah dan pengiktirafan beserta melancong percuma.

7. Dll yang saya tidak perlu kelam kabut cerita kan hari ini.

Perniagaan networking amway ini kita boleh wariskan, yang istimewannya kita bukan wariskan perniagaan yg mungkin sedang untung atau kerugian. 100%  pendapatan.

Best kan?
Inilah amway, selain wang kita juga akan mendapat kebebasan masa. Kita tidak perlu menjaga kedai atau pon menyiapkan tempahan.

Amway satu plan perniagaan yang cantik dan boleh di buat oleh sesiapa sahaja, yg sibuk bekerja atau pon yang sedang mencari pekerjaan.

Bergabung lah bersama kami hari inj juga.

Sekian dari saya hari ini.

Thursday, 13 November 2014

Food Precessor Amway

Teks: Anisah Abd Rahman

Ahad lepas saya menyertai kelas memasak di Seri Kembangan. Semua peralatan memasak menggunakan produk hebat yg dijual dalam Amway.

Antara peralatan letrik yang digunakan. Periuk ajaib Noxxa, Multifunction oven dan breadmaker Amway, Food prosessor dan Air Fryer. 

Sangat sangat best dan sangat teruja. Periuk ajaib dan breadmaker saya dah ada. Sekarang focus nak simpan duit untuk beli food processor dan air fryer tu pulak.


Dah terbayang dalam kepala bila ada food processor tu nanti, senang la nk potong semua sayuran comel-comel.

Dengan adanya air fryer, makanan yang terhidang untuk keluarga memang menyihatkan. Bayangkan nak goreng nugget dan kentang sangat mudah. Tak payah letak minyak, masukkan dan set masa, sambung tgk akasia lepas 8minit ambik piring tuang sos dan mayonis. Kentang dah ready untuk dimakan. Anak dan suami mesti suka kan.
                                


Sent from Samsung tablet

Wednesday, 12 November 2014

Kuih keria saya guna periuk Noxxa

   Teks: Anisah Abd Rahman   
                 



Assalamualaikum saja nk share 9 ketul kuih keria. Kenapa saya buat 9 ketul je? Sebabnya ubi rebus ni baki dari puree keledek Muhammad Ammar siang tadi. 

Sila jangan membazir. Ini pertama kali saya buat kuih keria, harapnya menjadilah kan. Nak buat kuih ni mudah je, ubi keledek yg direbus tu campur dugn tepung gandum plus sedikit garam. Uli sikit sa
mpai tk melekat di tangan kemudian bentukkan lah dia. 

Just nak share ubi ni saya rebus 5 minit je sebab saya guna periuk ajaib Noxxa.

Ok selamat malam kawan-kawan. Muhammad Ammsr dah riuh mulut dia sebab nak susu.




Sent from Samsung tablet

Tuesday, 4 November 2014

kek coklat kukus noxxa.jpg

Teks: Anisah Abd Rahman

Mudah dan pantas itu la tagline untuk periuk ajaib Noxxa.
Selalu kita tgk iklan-iklan periuk ajaib yg berwarna merah tu kan. Tetapi yg ini lain. Periuk ni guna kuasa elektrik dan mempunyai 6 fungsi.

Saya pon sangat teruja dengan kebolehan periuk ni. Gambar dibawah kek coklat kukus pertama saya menggunakan periuk ajaib noxxa.

10 bintang saya beri kepada periuk ni sebab sangat memudahkan kerja.

Untuk resipi saya follow dlm gmbar ni







Ikhlas Untuk Bekerjasama Dengan Anda Mencapai Kebebasaan Wang dan Masa
Whatsapp/Telegram/call 011 12391595