Sunday, 31 August 2014

Pengorbanan RM90 kita.

Teks: Anisah Abd Rahman

Saya tahu ramai lagi yang masih ragu-ragu untuk sertai bisnes seperti yang saya pilih. Tidak kira la sama ada Biz Amway atau Tone Excel ini.

Yelah... nak keluarkan RM90 bukannya sikit, banyak perkara boleh buat dengan nilai sebesar itu.

Dulu saya pun fikir begitu..tapi Alhamdulillah ...setelah join fikiran saya berubah sama sekali. Nilai RM90 yang saya keluarkan tadi sebenarnya bernilai ribuan ringgit. Saya tidak pernah sangka RM90 ini boleh menghasilkan pendapatan yang sangat lumayan bahkan boleh diwariskan kpd ahli keluarga kita.

Bukan... itu sahaja..saya juga bersyukur dapat rakan-rakan group yang banyak membantu. Mereka sangat supportive dan sudi berkongsi ilmu sama ada melalui group FB ataupun group Whatsapp

Untuk biz Amway saya lebih senang. Berkongsi face to face. Untuk biz Tone Excel secara online pon dah memadai. Mudah dah ianya memang mudah, hanya tukar simkad lepas baca manfaatnya yg sgt hebat.

Jika anda hendak join. Anda perlu fikirkan faktor kelebihan lain selain kelebihan TTTE itu sendiri.
Sertailah kami di toneexcel..kita sama2 berusaha..Sama-sama kita berjaya.... Insyaallah

Ikhlas Untuk Bekerjasama Dengan Anda Mencapai Kebebasaan Wang dan Masa
Whatsapp/Telegram/call 011 12391595

Salam Kemerdekaan Untuk Kawan-Kawan Semua

Teks: Anisah Abd Rahman

Salam Kemerdekaan

Merdeka! Merdeka! Merdeka!
Bukan sekadar laungan sahaja. Kita mesti berusaha untuk capai kemerdekaan yang sebenar.

Merdeka kan pemikiran kita untuk capai segala Impian kita dengan izin Allah.

Bagaimana caranya? Jom kita ubah petikan
dibawah dari yang biasa kepada yang lebih luar biasa.

(Credit rakan fb normala)
1:Asal:Aku takde duit nak berniaga.
Ubah: Sebab aku takde duit lah aku mesti berniaga.

2:Asal : Aku mana ada bakat berniaga.
Ubah : Aku mesti cari seseorang untuk belajar berniaga.

3:Asal : Keluarga aku mana ada berniaga.
Ubah : Aku mesti jadi contoh kepada keluarga aku untuk berniaga.

4 :Asal : Aku mana ada masa berniaga. Selalu sibuk.
Ubah : Aku mesti belajar urus masa. 24 jam cukup jika bijak uruskan masa.

5 :Asal : Aku takut gagal, tak laku dan malu.
Ubah : Apa yang aku dapat jika aku takut & malu? Tak dapat apa pun. Buat & adjust je.

6 :Asal : Aku takut sombong bila kaya.
Ubah : Ramai juga orang miskin yang sombong. Aku kaya aku tidak menyusahkan sesiapa. Aku boleh bantu orang yang memerlukan.

7:Asal :Aku banyak hutang.
Ubah : Sebab banyak hutang lah aku mesti berjaya dalam bisnes. Keuntungan bisnes boleh bayar hutang dengan lebih cepat.

8 :Asal : Aku belum bersedia. Ilmu & pengalaman takde.
Ubah : Aku mesti bertindak sekarang. Ilmu & pengalaman pasti ada sepanjang aku berniaga.

9 : Asal: Kalau aku kaya & berjaya, aku takut kahwin dua,tiga atau empat.
Ubah : Ramai juga orang miskin yang kahwin lebih dari satu. Aku mesti fokus untuk dalam bidang bisnes.

10: Asal : Bila masa sesuai untuk berniaga?
Ubah : Sekarang masa sesuai untuk bermula. Ya. Sekarang! Bukan esok.

Sekian untuk kali ini, didoakan Kemerdekaan 2014 lebih memberi makna.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Friday, 29 August 2014

Tone Excel: Modal Kecil Potensi Income Besar

Teks: Anisah Abd Rahman

Alhamdulillah, makin seronok duduk dirumah sambil jana pendapatan dengan santai-santai sahaja.

Kenapa saya ckp santai, santai sebab perniagaan yang saya ceburi ini tidak memeningkan kepala. Tiada stok perlu dikira dan tidak perlu pekerja untuk bantu berniaga.

Modalnya fikiran yang terbuka dan tidak pernah kedekut untuk kongsi idea.

Sedikit perkongsian dari saya sekiranya anda ingin bersama saya menjadi biz partner.

Jangan tanya saya.. BERAPA yang saya dah dapat...!!!

Sepatutnya anda tanya berapa anda boleh dapat dalam biz ni...SEBABNYA.. hanya anda yg boleh tentukan berapa anda NAK dpt DAN IANYA bergantung kepada tindakan yg bakal anda lakukan...!!!

KEBANYAKAN ORANG. teruja tgk berapa kita dah dapat... tetapi tindakan mereka langsung tidak membawa mereka ke arah itu...

SEBAB UTAMA...
byk sangat alasan:
1. xda masa lah
2. xpandai cakap lah
3 .xda duit la
4. xramai kawan lah
5. xminat nak cari2 org lah
7. xreti lah
8. xminat lah

dan sebagainya ... sebenarnya xperlu kesemua alasan diatas tu... 1 alasan sahaja dah cukup untuk kita gagal dalam apa yg kita usahakan.... SO JAWAPAN NYA
XDA ALASAN UNTUK BERJAYA
dan resepi nya buat je
jom kita buat sama2 saya tunjukkan cara ... bagi Anda yg xda alasan di atas

Sharing is caring,
Anisah Abd Rahman
Bakal Rakaniaga ToneExcel Anda,
+011 12391595

#FastActionFastResultSlowActionNoResult
#KamiBantuKepadaMerekaYgSudiDiBantu

Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Tuesday, 26 August 2014

Amway: Benih Kebebasan Wang Dan Masa

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum
Saya sehingga hari ini sebenarnya masih lagi terasa seperti mimpi yang saya mempunyai kekuatan untuk menghantar surat berhenti kerja kepada Bos saya.

Ramai rakan sekerja dan senior menasihatkan saya supaya jangan berhenti kerana rugi melepaskan jawatan besar seperti akauntan.

Sekali fikir memang la macam rugi, tetapi berkali-kali fikir, sampai bila?

Walaupon jawatan besar, saya tetap tidak boleh mendapat kebebasan wang dan masa. Saya tetap tidak boleh merdeka dari punch kad yg selalu menunggu saya untuk berjumpa dengan nya setiap pukul 8.00pg. Saya tak suka! Saya tak suka!

Saya jumpa peluang untuk capai kebebasan wang dan masa apabila saya melihat plan marketing Amway. Pendapatan saya bergantung kepada usaha saya. Rajin saya maka banyak la pendapatan saya.

Jika bekerja makan gaji, pendapatan kita dan bonus kita ditentukan oleh majikan sehingga kita bersara. Rajin atau malas pendapatan kita akan tetap sama. Mereka yang tentukan.

Oleh itu kawan-kawan, mulalah mengenali produk Amway dan guna untuk diri sendiri.

Pakai produk Amway tidak pernah buat kita jadi rugi, malah ada potensi untuk mendapat Merdeka yg kita cari.

Saya boleh tunjukkan kepada kawan2 apa manfaat dan potensi diri dengan menggunakan produk Amway ini.

Bagi saya Amway adalah benih yang perlu disemai dan dibaja setiap hari kerana ia akan memberikan hasil yang hebat sekali.

Sekian untuk perkongsian hari ini. Selamat tinggal syawal, semoga kita berpeluang jumpa lagi.

Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Monday, 25 August 2014

Kerana hendak mudah, kita terlupa tentang penjimatan

Teks: Anisah Abd Rahman

Salam Isnin untuk pembaca semua,
Kita kini di penghujung syawal, bagi yang masih mengadakan rumah terbuka, berbelanja lah secara berhemah tanpa melakukan pembaziran.

Apa yang mudah dan apa yg jimat. Adakah anda tahu bahawa dengan telepon mudah alih kita hari ini kita boleh berjimat dan jana pendapataan?

Kebanyakkan kawan-kawan saya apabila ditanya mereka lebih suka menggunakan line berbanding prepaid. Leceh untuk ke kedai membeli top up.

Saya lebih suka menggunakan top up kerana saya rasa lebih mudah mengurus kewangan saya. Dan lebih menyeronokkan saya apabila ada simkad Tone yg boleh menjadi gaji untuk saya setiaap bulan.

Saya telah tukarkan apa yg dianggap perbelanjaan/ kos pada orang lain menjadi pendapatan kepada saya.

Tidak semua perkara yg mudah itu menguntungkan. Sebagai contoh apabila memilih untuk menggunakan line, selamanya bil telepon bulanan menjadi kos kehidupan dan bukan pendapatan.

Apa yg jimat, sama-sama kita lihat contoh pengiraan yg telah saya sediakan.

Hárga data internet paling murah. Hanya dí Tone Excel.

Top up : RM100
Apa yg kita boleh dapat:

Langgan 1gb : RM 2/sebulan
Baki kredit tinggal : RM98

Langgan 3gb : RM 59/sebulan
Baki kredit tinggal RM41

Dpt PA Insuran 100k
Dpt Points 240
Dpt Cabutan Bertuah
Berminat ??
SMS/WHATSAPP 011-12391595

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204511878618309&set=a.2054708528665.126714.1273113570&type=1&relevant_count=1

Sekian.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Saturday, 23 August 2014

Hidup Tenang Tanpa Hutang

Teks: Anisah Abd Rahman

Salam hujung minggu. Hari yang tenang bersama keluarga tanpa tekanan dari rakan sekerja. Bagi yang bekerja la.

Tekanan bukan hanya ada pada mereka yang bekerja, mereka yang berada dirumah contohnya juga mempunyai tekanan yang berbeza.

Mari kita sama-sama kaji, apa punca kita selalu menghadapi tekanan. Pada pendapat saya salah satu nya adalah kedudukan kewangan kita.

Jika kita banyak wang dan ia digunakan dengan betul, wang mampu memberi kita ketenangan.

Disebabkan kekurangan wang kita terpaksa berhutang. Kadangkala kita tiada pilihan, untuk menyambung pelajaran pon kita berhutang.

Banyak pinjaman yang kita telah tandatangan dan akhirnya menjadi punca kita terpaksa hidup dalam tekanan. Kita tertekan di tempat kerja melayan kerenah ragam tempat kerja tetapi terpaksa bertahan kerana pekerjaan ini lah sumber pendapatan kita untuk bayar perbelanjaan harian dan bayar ansuran hutang bulanan.

Membeli kereta melalui pinjaman, membeli rumah melalui pinjaman, motosikal pinjaman, kelengkapan rumah juga pinjaman dan ada juga membuat pinjaman semasa mengadakan majlis persandingan. Semua melibatkan pinjaman.

Bagaimana membebaskan hidup kita dari tekanan?
Hidup tenang tanpa hutang boleh buat hidup kita lebih tenang. Maka sama-sama lah kita mencari pendapatan lebih untuk selesaikan segala hutang kita.

Mungkin ramai yang berfikir pelbagai kerja tambahan telah dibuat tetapi masih menemui jalan buntu. Ini kerana kita semua mempunya 24jam untuk bekerja. Kita bukan robot untuk bekerja tanpa rehat.

Saya sangat memahami orang kita suka berehat dan cuti-cuti Malaysia dan berchit-chat di laman sosial.

Ada dua bisnez yang tidak menggangu kerja dan waktu rehat anda, kita buat secara santai dan ia mudah, sempoi dan berbaloi-baloi.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Alhamdulillah

Teks:Anisah Abd Rahman

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah.
Allah makbulkan doa saya supaya bb saya sihat seperti sediakala supaya saya dapat berkongsi idea menarik dengan anda pembaca yang sangat baik hati.

Setelah lama tak dapat update blog guna bb, mlm tadi saya gagahkan juga mencuri masa untuk menulis entry kerana terlalu rindu untuk bercerita dengan anda.

Sambil berceritaa saya berdoa, dan berkat kesabaran akhirnya Allah makbulkan doa saya.

Bercakap tentang Allah makbulkan doa saya. Teringat satu perkongsian dari seorang Diamond Amway. Kata beliau Amway adalah doanya yang dimakbulkan oleh Allah. Impian dia hendak membantu ramai orang. Bersama Amway memang telah ramai orang yg dibantu sehingga hari ini dia telah bergelar Diamod.

Semasa mendengar kata-katanya, saya juga mengakui bahawa Amway juga adalah doa saya yg dimakbulkan oleh Allah.

Saya selaLu berdoa hendak meluangkan banyak masa bersama keluarga, berdoa supaya saya dapat jaga sendiri anak-anak dirumah dan berdoa menjadi seorang suri rumah dan mampu menjana pendapatan yang lumayan.

Semua impian saya ini saya boleh realisasikan apabila saya mendaftar dan membuat keputusan menjalankan bisness AMWAY.

Mungkin anda tertanya-tanya, ada apa dengan amway. Dan saya boleh jawab Macam -macam ada. Dan sangat teruja untuk berkongsi dengan anda semua.

Sekian dulu
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Friday, 22 August 2014

Untuk Berjaya Perlu Usaha Tanpa Putus Asa Walaupon Kita Hanya Surirumah Yang Tidak Keluar Bekerja

Teks: Anisah Abd Rahman


Assalamualaikum semua.
Lama sangat tidak berkongsi idea baru disini, banyak idea hendak tulis tetapi tidak kesampaian kerana tidak dapat focus untuk bukak laptop, sebelum ini kebanyakkan penulisan saya ditulis melalui blackberry. Taktahu apa dah jadi dengan BB saya tiba -tiba password yang saya guna setiap hari tu dia kata salah dan reject. Pernah ke terjadi dekat anda semua macam tu?


Kecewa sangat, BB minta di reset dan hilang semua data. Handpon jadi kosong ibarat baru lepas dibeli, semua kena setting semula. dan part yang paling sedih ialah tak boleh nak musukkan email. maka hilang la salah satu cara saya mengupdate blog.  saya memang selalu tulis blog menggunakan bb saya. sehingga hari ini masih belum berjaya setting email dalam bb.


lupakan sekejap pasal kekecewaan tu, jom hidup mesti diteruskan. walaupon duduk dirumah kita masih mampu menjana pendapatan yang lumayan. bagaimana tu?


Kawan-kawan, mencari duit tidak semestinya kita perlu bekerja dari pagi dan pulang petang. mmeninggalkan anak-anak dengan pengasuh dan kerja overtime.


Ada cara kita boleh meningkatkan ekonomi keluarga dengan mudah tetapi memerlukan kesabaran yang tinggi. Kita paham matlamat hidup kita, dan kita akan beroleh ketenangan.


Seperti saya memilih usahawan bebas bersama Amway dan Tone Excel memerlukan kesabaran yang tinggi. Pengalaman saya berkenalan dengan seorang prospek yang mencabar kesabaran, prospek ini baru mendaftar dan inginkan pendapatan dengan hanya sekali pembelian.


Memang agak memeningkan kepala saya, sudah diterangkan bagaimana caranya tetapi masih dengan kedegilannya. Tak mahu itu dan tak mahu ini tetapi mahu pendapatan itu datang sendiri. Wahai kawan-kawan yang ingin berjaya, ingatlah...untuk berjaya kita mesti berusaha, belum pernah lagi kita lihat bayi lahir-lahir terus boleh berjalan kan. Bayi itu akan meniarap, merangkak dan seterusnya barulah berjalan, itu pon setelah berulangkali dia jatuh dan cuba lagi sehingga berjaya.


Akhir kata pengalaman adalah guru kita untuk berjaya.




Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Amway/pembelian produk Amway/menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
saya juga kini menjalankan bisnes simkad ajaib iaitu Simkad Tone Excel
email:anisahabdrahman@gmail.com
whatsapp: 011 12391595