Wednesday, 26 February 2014

Tapak Mesin Jahit Kedut

Teks: Anisah Abd Rahman

Bila dsh jadi suri rumah, tak lengkap rasanya klu tak pandai jahit.
Alhamdulillah sebrlum ni saya dah simpan duit dan beli mesin jahit idaman hati.
Inilah mesin jahit idaman saya dari Epal jenama Janome 2049.


Bila dah ada mesin ni saya terus la blog walking mencari ilmu untuk kegunaan kemudian hari.
Just copy n paste link ni untuk rujukan diri sendiri nanti.
http://www.tinihani.com/tutorial-menggunakan-tapak-mesin-jahit-kedut.

Ok nanti saya sambung lagi entry ni.

Monday, 24 February 2014

Kenapa Nutrilite as leading supplement brand in the world

Teks: Anisah Abd Rahman

Alhamdulillah selamat sudah mendaftar seorang biz partner baru, beliau adalah pengguna tegar produk Nutrilite selama 14 tahun tetapi tidak pernah menjadi ahli kerana tidak tahu atau tidak pernah diceritakan manfaat dan faedah-faedah menjadi ahli amway. Apabila saya menceritakan kepada beliau manfaatnya, beliau terus buat keputusan untuk bersama ahli kumpulan saya membina perniagaan Amway.

Arini saya nak kongsikan dengan semua tentang vitamin atau makanan tambahan kesukaan saya biz partner baru saya ni.

Pada pendapat saya semua orang perlu makan vitamin untuk menyokong kepada kesihatan yang optimum.

Kenapa kita perlu makan vitamin.
1.Diet kita yang tak seimbang, terlalu banyak makan fast food
2.Persekitaran yang di penuhi pencemaran
3.Gaya hidup yang tidak memberi kita kesempatan untuk bersenam
4. Stress yang melampau
5. Tido yang tidak cukup

Kita pada hari ini sudah kurang menjaga kesihatan, walaupon kita tahu kesihatan itu adalah kekayaan. Kesihatan dan kekayaan perlu selari, kalau hanya kaya tetapi kesihatan kita yang tidak berapa elok menyebabkan kita tidak dapat menikmati kekayaan yang kita ada. Sebagai contoh, duit banyak tapi macam macam tak boleh makan.

Ramai orang berpendapat makan vitamin itu tidak penting. Vitamin dah la mahal, banyak lagi benda aku nak beli. Ini adalah cabaran yang kecil bagi saya, saya tak perlu nak rasa sedih apabila orang menolak cadangan yang saya beri. Mungkin kesedaran untuk menjaga kesihatan belum ada lagi.

Bagi yang telah menyedari kenapa kita perlu makanan tambahan setiap hari, di sini saya nak kongsikan vitamin terbaik untuk pilihan kita semua.

saya akan tunjukkan 8 sebab kenapa Nutrilite adalah peneraju Vitamin no satu di dunia.
apa yang saya kongsikan ini bukan lah rekaan, saya petik dari cetakan amway, siap ada copyright lg tau...bukan rekaan semata.
Layan la gambar-gambar ni....

 sangat teliti cara penanaman bahan mentah nutrilite
                                      
Pekatan yang terkandung dalam vitamin nutrilite









 Sangat bangga dan rasa selamat kerana jadi pengguna serta pengedar vitamin no satu dunia....


P/s: jika anda berminat dengan vitamin ini seperti saya dan ingin harga istemewa sila cntact saya. Kalau nak jadi rakan biz saya pon boleh juga.



Ramai orang mementingkan kesihatan, tetapi selalu tersalah memilih produk kerana terlalu percaya dengan testimoni yang digembar gemburkan.

Kawan-kawan badan kita ni sangat berharga. Meh sini saya kongsikan kena anda perlu memilih Nutrilite sebagai makanan tambahan yang SELAMAT untuk tubuh badan kita.

Ok, 8 sebab mengapa Nutrilite adalah jenama suplemen terkemuka di DUNIA.
Terbaik dari Alam + Terbaik dari Sains = TERBAIK UNTUK ANDA.


Saturday, 15 February 2014

ikan cari peluang.jpg

Teks: Anisah Abd Rahman

Selamat berhujung minggu kawan-kawan. Seronokkan santai dirumah bersama anak-anak dan rehatkan tapat kaki dari menekan minyak sebab dah 5 hari meredah jem.

Macam mana perasaan anda 5 hari yang lepas ulang -alik ke tempat kerja. Adakah anda suka dengan pekerjaan anda atau ada perasaan terpaksa.

Jika perasaan suka yg ada, Alhamdulillah..hidup kita akan gembira. Jika ada perasaan tidak suka, ia agak sedih kerana mungkin kita terpaksa tempuhi perasaan yg sama lagi 50 tahun ke hadapan.

Kenapa 50 tahun? Ini contoh yg saya beri, kekadang kita rasa kita sudah tua dan dah terlewat untuk mulakan sesuatu untuk kebahagian diri kita sedangkan umor kita baru 30thn. Tetapi kita lupa, hidup kita baru nk bermula. Andai kita diberi umur panjang sehingga 80thn, maka kita ada lg 50 tahun untuk ditempuhi samaada gembira or derita di atas pilihan yg dibuat.

Nasihat saya jika ada peluang dan ruang supaya kehidupan lebih baik, tidak salah ambil tahu dan cubalah.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, 12 February 2014

Makan Gaji Tak Salah, Biarlah Sekadar Mencari Pengalaman Sahaja.

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum pembaca semua, sementara menunggu turn untuk di check up, sempat lg nak berkongsi ceritakan.

Gambar yg dekat bawah ni bukan letak sebagai hiasan je tau. Gambar ini untuk kita pikir n ambik tindakan sebelum ia lebih terlambat. Nanti menyesal pon dah tk ada gunanya.

Selama ini, kita bukan saja-saja ajak pembaca semua untuk mula berniaga. Semestinya untuk kebaikan semua.

Marilah kita berniaga walaupon perniagaan kita tu tak besar mana. Sekurang-kurangnya anak, cucu n cicit kita terjamin akan masa hadapannya.

Contohi la orang china dan bangsa lain yg suka berniaga. Ajar anak-anak kita minat berniaga dan berdikari

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Walaupun Perubahan Itu Kecil, Buat Hidup Kita Lebih Bermakna

Teks: Anisah Abd Rahman


Assalamualaikum kawan-kawan, hari ini saya nak share apa yang hebatnya jika kita buat perubahan.


Perubahan yang saya nak ajak kawan kawan  buat ialah menukar jenama ubat gigi. Kenapa harus tukar? adakah yang selam ini kita guna tidak bagus?


Semua orang telah bijak memilih, dan jenama yang kawan -kawan pilih itu sudah baik. Namun kawan-kawan masih belum tahu, ada lagi jenama ubat gigi yang lebih baik. Ubat gigi ini nama nya Glister. Glister bukan saja berkualiti malah boleh menebalkan dompet anda.


Maafla buat kawan-kawan pening dan tertanya-tanya. Mestikan hairan kan macam mana ubat gigi boleh tebalkan poket saya. Mana taknya, setiap kali saya membeli ubat gigi ini saya akan dapat point. Setiap point yang terkumpul melayakkan saya untuk terima bonus tunai.


Jengg,,jeng....jeng... ini lah yg saya buat untuk tebalkan poket saya dengan bonus tunai bulanan. Anda juga kawan pembaca boleh jadi seperti saya.





Tuesday, 11 February 2014

MasyaAllah dasyat rupanya seorang isteri yang bekerja dari rumah (WAHM)

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamuailaikum rakan maya sekalian. Jom berehat sebentar setelah penat menguruskan kerja-kerja rumah dan bisnez.

Hari ini ketika sibuk dan badan terasa keletihan mengemas rumah, teringat semasa saya bekerja diluar rumah. Walaupon sibuk tetapi keletihan tidak terasa sangat kerana kita hanya fokus kepada kerja kerja diatas meja kita.

Apabila menjadi seorang isteri bekerja dari rumah terlalu banyak kerja yg perlu disiapkan dan tidak boleh ditangguh-tangguh, jika ditangguh maka huru harala seharian kita.

Dirumah, sayala bos saya la kuli, saya cleaner, saya tukang masak, saya pengasuh, saya drebar, saya tukang jahit dan segalanya.

Ya Allah hari ini di saat kandungan anak ke 3 memasuki minggu ke 28, terasa sangat cabarannya. Moga saya terus bertahan. Faktor usia mungkin salah satu punca kenapa mengandung kali terasa dugaan.

Bagi mengatasi kekurangan kalsium dan mengelak tekanan perasaan, vitamin wajib yang saya mesti ambil ialah calcium magnesium yg dirumus khas bersama pekatan Alfafa dari Nutrilite. Selain tu saya juga mengambil multivitamin dan vitamin C.

Sekian dulu yer kawan-kawan.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, 7 February 2014

Tips Mudah Post Entry Blog Melalui Email

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum.


Kawan-kawan hari ini saya nak kongsikan bagaimana nak post entry blog melalui email.
Bagi saya ia sangat mudah. Kenapa saya cakap ia mudah? Kadang-kadang kita berada dikawasan yang sangat perlahan capaian internetnya. Oleh itu, ini la penyelesaian untuk saya.

Sebelum kita boleh post entry melalui email terlebih dahulu kena la setting email address di bahagian setting blog dan pergi kepada mobile and email. Masukkan alamat email dan simpan. Maka sekarang boleh la mula berblog dimana-mana.

Entry ini saya tulis dari myBB sambil teman anak saya layan cerita ipin upin. Sangat mudah kan.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone