Thursday, 20 November 2014

14 income Amway yg kita boleh dapat apsbila kita usahakanya.

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum, saya nk share kelebihan networking biznes dan traditional biznes.

Banyak sangat kelebihan networking biznes yg boleh beri manfaat yg berpanjangan sehingga saya rasa bersalah jika tidak berkongsi dengan semua.

Apabila kita menjalankan biznes tradisional, keuntungan kita datang dari untung runcit sahaja, (itu yg saya paham dan mungkin ada untung yg lain saya taktahu dan kawan-kawan boleh maklumkan kepada saya)

Perniagaan tradisional contoh mudah ialah apabila kita membuka butik, kedai makan atau bakery. Perniagaan seperti ini juga boleh diwariskan kepada warisan kita. Tetapi ingat, kita mewariskan perniagaan bukan pendapatan. Boleh jadi perniagaan itu sedang untung dan boleh jadi juga perniagaan itu sedang menanggung hutang yang besar? Mahu kah waris kita meneruskannnya.

Menjalankan perniagaan tradisional sukar memberi kita kebebasan masa. Kita senduri perlu melaburkan masa untuk menyiapkan tempahan dan melayan pelbagai ragam kerenah pelanggan apabila tidak berpuas hati dengan hasil kerja kita.

Agak sukarkan?

Berbeza jika kita melibatkan diri dalam networking biznes, kita bukan sahaja jana income melalui untung runcit. Ia ada banyak sehinga 14 kjenis pendapatan.
1. Untung runcit (sebagai member kita dapat membeli produk dgn garga yg kebih murah)

2. Bonus perlaksanaan, setiap pembelian ada point yg kita boleh tukarkan kepada tunai.

3.Bonus kepimpinan

4. Royalty

5.Bonus Tahunan

6. Anugerah dan pengiktirafan beserta melancong percuma.

7. Dll yang saya tidak perlu kelam kabut cerita kan hari ini.

Perniagaan networking amway ini kita boleh wariskan, yang istimewannya kita bukan wariskan perniagaan yg mungkin sedang untung atau kerugian. 100%  pendapatan.

Best kan?
Inilah amway, selain wang kita juga akan mendapat kebebasan masa. Kita tidak perlu menjaga kedai atau pon menyiapkan tempahan.

Amway satu plan perniagaan yang cantik dan boleh di buat oleh sesiapa sahaja, yg sibuk bekerja atau pon yang sedang mencari pekerjaan.

Bergabung lah bersama kami hari inj juga.

Sekian dari saya hari ini.

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Sy Amway distributor,tp x pnh force org lain beli brg atau join,cuma share apa yg sy tau kpd org lain utk bantu mereka.WeChat:MichaelKCKC 017-4416931(Michael),Michael-Ang@hotmail.com,https://www.facebook.com/dragontooth007 utk contact sy dan sy akn beri servis terbaik utk anda.Thx 4 concern ye.

    ReplyDelete