Friday, 24 October 2014

Breadmaker Pilihan Saya Noxxa Multifunction Oven Dan Breadmaker

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum dan Selama Tahun Baru bagi yang beragama Islam. Alhamdulilah kita masih diberi umur yang panjang dan bertuah kerana masih berpeluang menyiapkan bekalan untuk akhirat kita.

Sebenarnya kepala tengah berserabut kerana terlalu banyak idea dan terlulu banyak kerja rumah yang tertangguh perlu disiapkan. Ya Allah masih belum cekap saya menguruskan masa. Kerja tidak pernah habis walaupon saya hanya bekerja dirumah.

Memang benar kerja dirumah perlu berganda-ganda motivasi dari orang yang bekerja di luar rumah. dirumah kita melakukan semua perkara bersendirian tiada tukang bersih, tiada pengasuh dan tiada tukang masak.

Hari ini saya nak kongsikan peralatan yang boleh membantu memudahkan kerja surirumah. selain memudahkan ia juga menjimatkan, Mesin penguli roti, banyak keistimewaan penguli roti ini bagi setiap rumah, bukan hanya sekadar membuat roti semata-mata.

Dengan adanya penguli roti sendiri, ibu dapat mempelbagaikan menu untuk anak-anak. Ibu boleh membuat roti bun, pizza dan pelbagai roti yang lain.

Saya nak kongsikan penguli roti saya yang unik dan lain dari yang lain. Iaitu Noxxa Multifunction Breadmaker.

Dengan oven Noxxa ini kita boleh menikmati roti, biskut, kek, pastri yang baru dibakar, ayam panggang, daging gril dan roti bakar yang enak menggunakan oven ini.

Ia berfungsi 3 dalam 1 sebagai

  • pembuat roti
  • oven elektrik
  • pembuat roti
Oven Noxxa ini sangat mesra pengguna dengan tetingkap LCD yang besar.



Fungsi Mesin Roti:
  • Pilihan fungsi dulang roti, doh atau mengadun.
  • 12 Program (8 menu roti/1 kek/2 doh/1 mengadun).
  • Penentu masa tunda (13 jam).

Fungsi Oven Elektrik & Pembakar Roti:
  • Menu bakar, panggang, gril.
  • Seting suhu: 40 - 260°C.
  • Memanaskan dahulu sebelum membakar, bakar/panggang, gril, nyahfros, sentiasa panas, membakar 2 - 4 keping dengan pilihan warna kerak.


Mesin roti650W
Oven elektrik1500W
Motor penguli100W
Kapasiti oven17.6L
Kapasiti buku roti2.0lbs
Bentuk buku rotiMendatar
Dimensi19""(L) x 10.7""(W)x 11.5""(H)
Berat24lbs

Waranti satu (1) tahun terhadap kerosakan pengilangan. Sila maklum bahawa peralatan ini hanya untuk KEGUNAAN DI RUMAH sahaja.
Arahan Penjagaan:
  • Tanggalkan palam unit dan biarkan ia sejuk sebelum dibersihkan. Buang sebarang tepung, serbuk roti atau benda-benda lain daripada dalam ketuhar dengan menggunakan span atau kain lembap.
  • Jangan masukan kuantiti ramuan ke dalam dulang roti lebih daripada yang disarankan. Roti itu mungkin tidak diadun atau dibakar dengan sempurna dan pembuat roti pula mungkin rosak.
  • Lap bahagian luar mesin dengan kain lembap. Jangan gunakan pembersih kasar atau melelas ke atas mana-mana bahagian mesin itu.
  • Letakkan di atas permukaan yang kering lagi stabil, jauh daripada penunu dan jauh daripada kawasan di mana minyak memasak atau air boleh terpercik ke atasnya.
218825 (BI/BM/BC) DVD Resipi Noxxa ada dijual.
Ini antara gambar-gambar oven dan aktiviti saya dengannya


ini gambar dari google untuk kawan-kawan lihat unitnya breadmaker nie sebab pintu dia dihadapan, bukan di atas seperti jenama yang lain.




Roti boy yang belum dibakar






13 comments:

  1. Wife saya pun guna periuk noxxa untuk masak nasi, lauk dan kek. Memang senang dan jimat masa. Dapur gas guna sekali sekala jer...

    ReplyDelete
  2. Salam.. nak tanya tray pembakar yg blh masuk dlm oven ni size brp ya.. 10in x 10 in blh tak?

    ReplyDelete
  3. Salam.. nak tanya tray pembakar yg blh masuk dlm oven ni size brp ya.. 10in x 10 in blh tak?

    ReplyDelete
  4. Salam.. nak tanya tray pembakar yg blh masuk dlm oven ni size brp ya.. 10in x 10 in blh tak?

    ReplyDelete
  5. salam,
    mixer dalam breadmaker ada jual tak?
    saya punya mixer hilang...
    second hand pun tak pa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda alah penguli kecil tu boleh order dengan amway. boleh rujuk upline awak. jika tkde upline saya boleh bantu. wasap saya 011 12391595

      Delete
  6. Blh tye x sis anisah..oven nh xde api bwh o api atas shj kan..dia api atas bwh trus kan? Pastu suhu bkrn dia sama ke mcm oven lain.kek 150,biskut 160?? Sbb sy msh xpndai lg main dgn suhu oven nh

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. Saya baru dapat hari ni BM ni, 17/3/2017. Harap saya rajin memasak lah: buat roti ke.
    Harga sekarang dah lain dari saya beli nih, RM919. Sekarang dah RM978 gitu harga ahli.

    Tumpang lalu. Wasup akak sapa nak order harga kaseh sayang 019-2494819

    ReplyDelete