Friday, 31 October 2014

Atmosphere Air Purifier Pembersih Udara Idaman Saya

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum dan salam jumaat untuk semua kawan-kawan.
Sambil menulis entry hari ini saya memandang keluar melihat secara kasar kualiti udara kita di kota metropolitan ini.  Udara nampak berjerubu dan udara yang disedut tidak sesegar udara dikampung halaman di samping ibu dan ayah. saya sangat merindukan ibu dan ayah di kala ini. Adakah saya homesick walaupon dah kawin??? hihihihhihi... itula yang suami saya selalu cakap yang saya ini anak manja ibu dan ayah.

Beberapa minggu yang lepas saya ditunjukkan demo produk pembersih dan perawat udara seperti di bawah. sangat teruja dan saya yakin ini lah yang terbaik di pasaran. So target saya kerja lebih kuat dan beli produk ini.
Udara sangat penting, tanpa udara beberapa minit atau saat kita boleh mati. udara yang kotor boleh memudaratkan diri. Kenapa kualiti udara menjadi kotor saya rasa tidak perlu diberitahu lagi, saya rasa anak saya 2 tahun juga tahu kenapa   udara kotor dan jadi penyakit ( pengaruh kerana selalu menonton cerita upin ipin.)

Hanya sedikit tips yang saya dengar dan ingin berkongsi sekiranya anda pon hendak memilih penapis udara yang terbaik.
1.lihat kepada berapa square feet yang mampu penapis udara itu mampu berfungsi.
2. Bahan yang digunakan sebagai alat menapis udara. pilih la HEPA, bukan   Ozone dan bukan Ionizer, kerana kedua bahan ini tidak sesuai untuk manusia.

Penerangan (sumber:www.amway2u.com)
Kuasa untuk Mengubah Persekitaran Anda ada Di sini.
Pendekatan baru bagi penurasan, keefisienan, operasi yang senyap dan pemantauan udara – tiada penulen udara yang lain di pasaran hari ini yang mempunyai keseimbangan teknologi dan ciri-ciri Penulen Udara ATMOSPHERE™.
 
Sistem penurasan CLARUS™ yang luas dan berkesan 99.99%
Sistem penurasan CLARUS menampilkan penuras karbon yang diaktifkan dengan kawasan permukaan yang cukup besar untuk meliputi 226 padang bola atau 17 juta kaki persegi. Kapasiti yang amat banyak, digabungkan dengan Penuras HEPA, menghapuskan 99.99% bahan cemar partikel bawaan udara yang lalu menerusi penuras. Berkesan menghapuskan debunga, bakteria, hama habuk, virus, asap, dan kotoran sekecil 0.009 mikron.
 
Keefisienan sesenyap bisikan PUREFLOW™
Operasi senyap adalah penting untuk keselesaan rumah anda seperti juga udara bersih. Penulen Udara ATMOSPHERE menawarkan kedua-duanya dengan sistem PUREFLOW yang unik. Ia menghapuskan kebisingan kipas yang berlebihan dengan beroperasi hanya bila diperlukan. Ia juga mengurangkan penggunaan tenaga dengan hanya mengguna kuasa hingga serendah 4 watt – ciri yang membolehkan ATMOSPHERE memperolehi pengesahan ENERGY STAR®.
 
Pemantauan automatik dan keupayaan perlindungan Intelli-Sense
Teknologi Intelli-Sense memanfaatkan Sensor Partikel siap bina yang membolehkan mod satu sentuhan automatik yang memantau dan melindungi kualiti udara persekitaran rumah anda walaupun ketika anda tiada di sana. Sensor Partikel itu membolehkan ATMOSPHERE menyelaras kelajuannya secara automatik mengikut keadaan udara yang berubah, seterusnya memberikan udara yang lebih bersih dalam masa paling singkat.
 
Penulen Udara ATMOSPHERE juga memantau keadaan ketiga-tiga penuras secara automatik, dan memaklumkan anda bila ia perlu diganti atau dibersihkan bagi Prapenuras. Monitor itu mengira hayat penuras berdasarkan pada kombinasi waktu operasi, kelajuan operasi, dan tahap pencemaran.
 
Prestasi Kuasa Turbo yang pantas bertindak
Apabila anda inginkan udara bersih dengan cepat, hidupkan Kuasa Turbo. Dengan CADR* (Kadar Pengeluaran Udara Bersih) sebanyak 250 kaki padu seminit (7.1 m³/min), ia mampu membersihkan udara dalam sebuah bilik seluas 390 kaki persegi dalam masa kira-kira 30 minit.
 
Perkhidmatan Di Rumah Amway
Sebagai sebahagian daripada komitmen berterusan kami untuk menambah nilai kepada perkhidmatan sokongan pelanggan kami, Amway menyediakan Perkhidmatan Di Rumah di kawasan-kawasan berikut:
  • Kuala Lumpur dan Selangor sahaja.
  • Pulau Pinang dan Seberang Perai.
Cuma telefon kami bila-bila Pengedar Amway atau pelanggan memerlukan khidmat servis dan baikpulih untuk produk-produk berikut:
  • Sistem Rawatan Air AMWAYTM I
  • Sistem Rawatan Air AMWAY II
  • Sistem Rawatan Air eSpring
  • Sistem Rawatan Udara AMWAY
  • Penulen Udara ATMOSPHERE
Amway akan menghantar juruteknik terlatih ke rumah anda dalam masa 48 jam selepas panggilan dibuat.
 


No comments:

Post a Comment