Sunday, 16 March 2014

Bebel saja suka-suka, tentang perjalanan dalam nak kaya dan berjaya.

Teks: Anisah Abd Rahman

Assamualaikum.

Malam ni sebelum tido rasa nak kongsi idea dulu dengar pembaca yang bertuah seperti anda.

Siapa yg tknak hidup senang kan? Ada banyak masa dan ada banyak wang. Pendek kata hidup selesa dan suka hati kita nak buat apa.

Bila saya cakap hidup selasa dan suka hati kita nak buat apa tu bukan bermakna saya galakan kita hidup enjoy tak ingat Allah.

Percaya lah, bila kita ada banyak masa dan banyak wang. Kita lagi senang untuk hampiri diri dengan Allah.

Ada banyak wang boleh sedekah dan waqaf ke jalan yang di sukai Allah. Ada banyak masa boleh selalu beribadah, tolong orang dan praktik kan diri dengan segala perintah Allah.

Jangan terlalu ikut kata orang yang berfikiran negatif, diorang punya pendapat bila ada banyak masa dan wang lagi lupa Allah.

Tu semua alasan semata-mata, pendek kan cerita orang negatif tu pemalas dan mula la reka macam-macam alasan. (Hahahaahah sedap jer mulut aku melaserkan, naseb la)

Apa sebenarnya yang saya nak share ialah kadang-kadang idea kita tk sama dengan orang, so daripada bergaduh dan bertekak dengan orang, lebih baik kita luahkan di blog ni kan. Hanya yang sudi jer membaca, tk sudi dah lama tutup dan habis cerita.

Kalau kita terus nak menangkan idea kita dengan orang, mungkin nanti dia terasa dan sakit hati dengan kita. So macam mana nak capai target zero dosa.

Ingat yer, kita jangan buat orang sakit hati dan mengumpat orang. No...no..no..yer.

Ada ke yg baca bebelan saya ni.. Komen la just nk kenal siapa hahahaahah.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment