Monday, 22 December 2014

Berbaloi ke jika beli Breadmaker?

Teks: Anisah Abd Rahman



Bangun pagi terus siap-siap nk meroti untuk anak-anak yang sedang dibuai mimpi. Selalukan orang dok tayang gambar roti sarang lebah yang sedap dan meleleh tu. Gambar kt atas tu anis belum siram dengan sosnya.

Saya buat sendiri jer roti ni, sebab klu nk beli mahal dan tak cukup nk makan banyak2...kang tengah2 layan habis dan jilat jari je la. Anis tgk penjual2 jual agak mahal jugak la. Mubgkin sebab kos nk buat tu mahal. Bila kita buat sendiri, kita boleh bajet guna apa yg ada dan masih sedap sampai jilat jari.

Dengan menguli dan membakar menggunakan Noxxa Breadmaker semua kerja menjadi mudah. Anak-anak pon gembira.

Kawan2 yg belum ada breadmaker ni mungkin masih rasa ragu2 lagikan untuk memilikinya. Anis pon dulu macam tu jugak terpikir2 dan risau gajet canggih ni jd tukun je nanti. Tp alhamdulillah bila dah beli macam2 boleh buat.

1. Buat pelbagai roti dan pizza

2. Jimat kerana tk perlu lg ke pizza yg sekali mkn rm50 konfem habis duit kita

3. Boleh buat cookies, kek dan ayam panggang kenny rogers

4. Roti adalah pilihan kedua selepas nasi yg menjadi pilihan kita.

5.Kebersihan dijamin kerana kita sendiri yang hasilkannya.

6. Peluang untuk jana pendapatan pon ada

7. Boleh makan roti panas2 dan fresh baunya.

8.dan banyak lagi yg boleh memberi manfaat kepada kita.

Klik sini klu nk tgk gambar breadmaker yg ajaib dan berbaloi untuk wang kita. klik la sekarang!

Untuk maklumat dan sebarang pertanyaan 011 123.91.595

Thursday, 20 November 2014

14 income Amway yg kita boleh dapat apsbila kita usahakanya.

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum, saya nk share kelebihan networking biznes dan traditional biznes.

Banyak sangat kelebihan networking biznes yg boleh beri manfaat yg berpanjangan sehingga saya rasa bersalah jika tidak berkongsi dengan semua.

Apabila kita menjalankan biznes tradisional, keuntungan kita datang dari untung runcit sahaja, (itu yg saya paham dan mungkin ada untung yg lain saya taktahu dan kawan-kawan boleh maklumkan kepada saya)

Perniagaan tradisional contoh mudah ialah apabila kita membuka butik, kedai makan atau bakery. Perniagaan seperti ini juga boleh diwariskan kepada warisan kita. Tetapi ingat, kita mewariskan perniagaan bukan pendapatan. Boleh jadi perniagaan itu sedang untung dan boleh jadi juga perniagaan itu sedang menanggung hutang yang besar? Mahu kah waris kita meneruskannnya.

Menjalankan perniagaan tradisional sukar memberi kita kebebasan masa. Kita senduri perlu melaburkan masa untuk menyiapkan tempahan dan melayan pelbagai ragam kerenah pelanggan apabila tidak berpuas hati dengan hasil kerja kita.

Agak sukarkan?

Berbeza jika kita melibatkan diri dalam networking biznes, kita bukan sahaja jana income melalui untung runcit. Ia ada banyak sehinga 14 kjenis pendapatan.
1. Untung runcit (sebagai member kita dapat membeli produk dgn garga yg kebih murah)

2. Bonus perlaksanaan, setiap pembelian ada point yg kita boleh tukarkan kepada tunai.

3.Bonus kepimpinan

4. Royalty

5.Bonus Tahunan

6. Anugerah dan pengiktirafan beserta melancong percuma.

7. Dll yang saya tidak perlu kelam kabut cerita kan hari ini.

Perniagaan networking amway ini kita boleh wariskan, yang istimewannya kita bukan wariskan perniagaan yg mungkin sedang untung atau kerugian. 100%  pendapatan.

Best kan?
Inilah amway, selain wang kita juga akan mendapat kebebasan masa. Kita tidak perlu menjaga kedai atau pon menyiapkan tempahan.

Amway satu plan perniagaan yang cantik dan boleh di buat oleh sesiapa sahaja, yg sibuk bekerja atau pon yang sedang mencari pekerjaan.

Bergabung lah bersama kami hari inj juga.

Sekian dari saya hari ini.

Thursday, 13 November 2014

Food Precessor Amway

Teks: Anisah Abd Rahman

Ahad lepas saya menyertai kelas memasak di Seri Kembangan. Semua peralatan memasak menggunakan produk hebat yg dijual dalam Amway.

Antara peralatan letrik yang digunakan. Periuk ajaib Noxxa, Multifunction oven dan breadmaker Amway, Food prosessor dan Air Fryer. 

Sangat sangat best dan sangat teruja. Periuk ajaib dan breadmaker saya dah ada. Sekarang focus nak simpan duit untuk beli food processor dan air fryer tu pulak.


Dah terbayang dalam kepala bila ada food processor tu nanti, senang la nk potong semua sayuran comel-comel.

Dengan adanya air fryer, makanan yang terhidang untuk keluarga memang menyihatkan. Bayangkan nak goreng nugget dan kentang sangat mudah. Tak payah letak minyak, masukkan dan set masa, sambung tgk akasia lepas 8minit ambik piring tuang sos dan mayonis. Kentang dah ready untuk dimakan. Anak dan suami mesti suka kan.
                                


Sent from Samsung tablet

Wednesday, 12 November 2014

Kuih keria saya guna periuk Noxxa

   Teks: Anisah Abd Rahman   
                 



Assalamualaikum saja nk share 9 ketul kuih keria. Kenapa saya buat 9 ketul je? Sebabnya ubi rebus ni baki dari puree keledek Muhammad Ammar siang tadi. 

Sila jangan membazir. Ini pertama kali saya buat kuih keria, harapnya menjadilah kan. Nak buat kuih ni mudah je, ubi keledek yg direbus tu campur dugn tepung gandum plus sedikit garam. Uli sikit sa
mpai tk melekat di tangan kemudian bentukkan lah dia. 

Just nak share ubi ni saya rebus 5 minit je sebab saya guna periuk ajaib Noxxa.

Ok selamat malam kawan-kawan. Muhammad Ammsr dah riuh mulut dia sebab nak susu.




Sent from Samsung tablet

Tuesday, 4 November 2014

kek coklat kukus noxxa.jpg

Teks: Anisah Abd Rahman

Mudah dan pantas itu la tagline untuk periuk ajaib Noxxa.
Selalu kita tgk iklan-iklan periuk ajaib yg berwarna merah tu kan. Tetapi yg ini lain. Periuk ni guna kuasa elektrik dan mempunyai 6 fungsi.

Saya pon sangat teruja dengan kebolehan periuk ni. Gambar dibawah kek coklat kukus pertama saya menggunakan periuk ajaib noxxa.

10 bintang saya beri kepada periuk ni sebab sangat memudahkan kerja.

Untuk resipi saya follow dlm gmbar ni







Ikhlas Untuk Bekerjasama Dengan Anda Mencapai Kebebasaan Wang dan Masa
Whatsapp/Telegram/call 011 12391595

Friday, 31 October 2014

Atmosphere Air Purifier Pembersih Udara Idaman Saya

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum dan salam jumaat untuk semua kawan-kawan.
Sambil menulis entry hari ini saya memandang keluar melihat secara kasar kualiti udara kita di kota metropolitan ini.  Udara nampak berjerubu dan udara yang disedut tidak sesegar udara dikampung halaman di samping ibu dan ayah. saya sangat merindukan ibu dan ayah di kala ini. Adakah saya homesick walaupon dah kawin??? hihihihhihi... itula yang suami saya selalu cakap yang saya ini anak manja ibu dan ayah.

Beberapa minggu yang lepas saya ditunjukkan demo produk pembersih dan perawat udara seperti di bawah. sangat teruja dan saya yakin ini lah yang terbaik di pasaran. So target saya kerja lebih kuat dan beli produk ini.
Udara sangat penting, tanpa udara beberapa minit atau saat kita boleh mati. udara yang kotor boleh memudaratkan diri. Kenapa kualiti udara menjadi kotor saya rasa tidak perlu diberitahu lagi, saya rasa anak saya 2 tahun juga tahu kenapa   udara kotor dan jadi penyakit ( pengaruh kerana selalu menonton cerita upin ipin.)

Hanya sedikit tips yang saya dengar dan ingin berkongsi sekiranya anda pon hendak memilih penapis udara yang terbaik.
1.lihat kepada berapa square feet yang mampu penapis udara itu mampu berfungsi.
2. Bahan yang digunakan sebagai alat menapis udara. pilih la HEPA, bukan   Ozone dan bukan Ionizer, kerana kedua bahan ini tidak sesuai untuk manusia.

Penerangan (sumber:www.amway2u.com)
Kuasa untuk Mengubah Persekitaran Anda ada Di sini.
Pendekatan baru bagi penurasan, keefisienan, operasi yang senyap dan pemantauan udara – tiada penulen udara yang lain di pasaran hari ini yang mempunyai keseimbangan teknologi dan ciri-ciri Penulen Udara ATMOSPHERE™.
 
Sistem penurasan CLARUS™ yang luas dan berkesan 99.99%
Sistem penurasan CLARUS menampilkan penuras karbon yang diaktifkan dengan kawasan permukaan yang cukup besar untuk meliputi 226 padang bola atau 17 juta kaki persegi. Kapasiti yang amat banyak, digabungkan dengan Penuras HEPA, menghapuskan 99.99% bahan cemar partikel bawaan udara yang lalu menerusi penuras. Berkesan menghapuskan debunga, bakteria, hama habuk, virus, asap, dan kotoran sekecil 0.009 mikron.
 
Keefisienan sesenyap bisikan PUREFLOW™
Operasi senyap adalah penting untuk keselesaan rumah anda seperti juga udara bersih. Penulen Udara ATMOSPHERE menawarkan kedua-duanya dengan sistem PUREFLOW yang unik. Ia menghapuskan kebisingan kipas yang berlebihan dengan beroperasi hanya bila diperlukan. Ia juga mengurangkan penggunaan tenaga dengan hanya mengguna kuasa hingga serendah 4 watt – ciri yang membolehkan ATMOSPHERE memperolehi pengesahan ENERGY STAR®.
 
Pemantauan automatik dan keupayaan perlindungan Intelli-Sense
Teknologi Intelli-Sense memanfaatkan Sensor Partikel siap bina yang membolehkan mod satu sentuhan automatik yang memantau dan melindungi kualiti udara persekitaran rumah anda walaupun ketika anda tiada di sana. Sensor Partikel itu membolehkan ATMOSPHERE menyelaras kelajuannya secara automatik mengikut keadaan udara yang berubah, seterusnya memberikan udara yang lebih bersih dalam masa paling singkat.
 
Penulen Udara ATMOSPHERE juga memantau keadaan ketiga-tiga penuras secara automatik, dan memaklumkan anda bila ia perlu diganti atau dibersihkan bagi Prapenuras. Monitor itu mengira hayat penuras berdasarkan pada kombinasi waktu operasi, kelajuan operasi, dan tahap pencemaran.
 
Prestasi Kuasa Turbo yang pantas bertindak
Apabila anda inginkan udara bersih dengan cepat, hidupkan Kuasa Turbo. Dengan CADR* (Kadar Pengeluaran Udara Bersih) sebanyak 250 kaki padu seminit (7.1 m³/min), ia mampu membersihkan udara dalam sebuah bilik seluas 390 kaki persegi dalam masa kira-kira 30 minit.
 
Perkhidmatan Di Rumah Amway
Sebagai sebahagian daripada komitmen berterusan kami untuk menambah nilai kepada perkhidmatan sokongan pelanggan kami, Amway menyediakan Perkhidmatan Di Rumah di kawasan-kawasan berikut:
  • Kuala Lumpur dan Selangor sahaja.
  • Pulau Pinang dan Seberang Perai.
Cuma telefon kami bila-bila Pengedar Amway atau pelanggan memerlukan khidmat servis dan baikpulih untuk produk-produk berikut:
  • Sistem Rawatan Air AMWAYTM I
  • Sistem Rawatan Air AMWAY II
  • Sistem Rawatan Air eSpring
  • Sistem Rawatan Udara AMWAY
  • Penulen Udara ATMOSPHERE
Amway akan menghantar juruteknik terlatih ke rumah anda dalam masa 48 jam selepas panggilan dibuat.
 


Friday, 24 October 2014

Breadmaker Pilihan Saya Noxxa Multifunction Oven Dan Breadmaker

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum dan Selama Tahun Baru bagi yang beragama Islam. Alhamdulilah kita masih diberi umur yang panjang dan bertuah kerana masih berpeluang menyiapkan bekalan untuk akhirat kita.

Sebenarnya kepala tengah berserabut kerana terlalu banyak idea dan terlulu banyak kerja rumah yang tertangguh perlu disiapkan. Ya Allah masih belum cekap saya menguruskan masa. Kerja tidak pernah habis walaupon saya hanya bekerja dirumah.

Memang benar kerja dirumah perlu berganda-ganda motivasi dari orang yang bekerja di luar rumah. dirumah kita melakukan semua perkara bersendirian tiada tukang bersih, tiada pengasuh dan tiada tukang masak.

Hari ini saya nak kongsikan peralatan yang boleh membantu memudahkan kerja surirumah. selain memudahkan ia juga menjimatkan, Mesin penguli roti, banyak keistimewaan penguli roti ini bagi setiap rumah, bukan hanya sekadar membuat roti semata-mata.

Dengan adanya penguli roti sendiri, ibu dapat mempelbagaikan menu untuk anak-anak. Ibu boleh membuat roti bun, pizza dan pelbagai roti yang lain.

Saya nak kongsikan penguli roti saya yang unik dan lain dari yang lain. Iaitu Noxxa Multifunction Breadmaker.

Dengan oven Noxxa ini kita boleh menikmati roti, biskut, kek, pastri yang baru dibakar, ayam panggang, daging gril dan roti bakar yang enak menggunakan oven ini.

Ia berfungsi 3 dalam 1 sebagai

  • pembuat roti
  • oven elektrik
  • pembuat roti
Oven Noxxa ini sangat mesra pengguna dengan tetingkap LCD yang besar.



Fungsi Mesin Roti:
  • Pilihan fungsi dulang roti, doh atau mengadun.
  • 12 Program (8 menu roti/1 kek/2 doh/1 mengadun).
  • Penentu masa tunda (13 jam).

Fungsi Oven Elektrik & Pembakar Roti:
  • Menu bakar, panggang, gril.
  • Seting suhu: 40 - 260°C.
  • Memanaskan dahulu sebelum membakar, bakar/panggang, gril, nyahfros, sentiasa panas, membakar 2 - 4 keping dengan pilihan warna kerak.


Mesin roti650W
Oven elektrik1500W
Motor penguli100W
Kapasiti oven17.6L
Kapasiti buku roti2.0lbs
Bentuk buku rotiMendatar
Dimensi19""(L) x 10.7""(W)x 11.5""(H)
Berat24lbs

Waranti satu (1) tahun terhadap kerosakan pengilangan. Sila maklum bahawa peralatan ini hanya untuk KEGUNAAN DI RUMAH sahaja.
Arahan Penjagaan:
  • Tanggalkan palam unit dan biarkan ia sejuk sebelum dibersihkan. Buang sebarang tepung, serbuk roti atau benda-benda lain daripada dalam ketuhar dengan menggunakan span atau kain lembap.
  • Jangan masukan kuantiti ramuan ke dalam dulang roti lebih daripada yang disarankan. Roti itu mungkin tidak diadun atau dibakar dengan sempurna dan pembuat roti pula mungkin rosak.
  • Lap bahagian luar mesin dengan kain lembap. Jangan gunakan pembersih kasar atau melelas ke atas mana-mana bahagian mesin itu.
  • Letakkan di atas permukaan yang kering lagi stabil, jauh daripada penunu dan jauh daripada kawasan di mana minyak memasak atau air boleh terpercik ke atasnya.
218825 (BI/BM/BC) DVD Resipi Noxxa ada dijual.
Ini antara gambar-gambar oven dan aktiviti saya dengannya


ini gambar dari google untuk kawan-kawan lihat unitnya breadmaker nie sebab pintu dia dihadapan, bukan di atas seperti jenama yang lain.




Roti boy yang belum dibakar






Tuesday, 16 September 2014

Masa Untuk Berjimat, Berbelanja atau Melabur?

Kawan-kawan.

Adakah sekarang masa untuk BERJIMAT, BERBELANJA atau MELABUR?

Jika anda pilih hanya BERJIMAT, kadang kala hati tersepit dengan hawa nafsu yg sukar dikawal untuk berbelanja. Sekali sekali kita pujuk hati berboros sikit sebagai reward penat bekerja.

Jika anda pilih untuk BERBELANJA sahaja apa yang ada, jgn risau duit boleh dicari takpon gores sahaja kad yang ada cukup bulan bayar lah kesemuanya.

Jika kita pilih untuk MELABUR, mana nak cari modalnya? Sedangkan gaji yg diterima cukup-cukup keperluan sahaja.

Pening dan terus pening...ingin mengubah kehidupan tetapi peluang yg sesuai belum jumpa..

Apakah tindakan anda??

Jika anda ingin jadi pengguna bijak seperti saya, saya pilih ketiga-tiga sekali.
Berbelanja sambil melabur lebih jimat kerana ia menghasikan pendapataan.

Itulah yg dipanggil PRO-SUMer.

Anisah
Sedia bantu anda
011-12391595
Ikhlas Untuk Bekerjasama Dengan Anda Mencapai Kebebasaan Wang dan Masa
Whatsapp/Telegram/call 011 12391595

Thursday, 11 September 2014

Bila awak nak tukar? Tukar jom!

Kawan-kawan, ikhlas saya nak share ngan kawan-kawan semua.

Anda mesti paham 2 perkara:

1. Apa yang anda dapat jika TERUS KEKAL guna line lama.

Anda hanya boleh buat call, sms dan internet. Bak kata upin ipin "TU JERRR!!!"

2.Apa yang KITA dapat jika TUKAR ke Simkad TONE EXCEL?

Kita dapat lebih dari 8 perkara:
1.Dapat call, sms dan internet (sama)
2.Dapat simkad baru ada kredit rm30 (no lama boleh kekal)
3.Dapat PA insurance 100k
4.Dapat point boleh tukar tiket air asia, tiket wayang dan handpon baru
5. Dapat harga corporate rate di Tune Hotel
6.Berpeluang untuk cabutan bertuah
7.Umrah percuma
8.BOLEH BUAT DUIT.
8.BOLEH BUAT DUIT.
8.BOLEH BUAT DUIT.
8.BOLEH BUAT DUIT.
8.BOLEH BUAT DUIT.

Taknak ker?
Taknak ker?
Taknak ker?

Itu jer nk bgtahu...

Selamat malam kawan2.
Ikhlas Untuk Bekerjasama Dengan Anda Mencapai Kebebasaan Wang dan Masa
Whatsapp/Telegram/call 011 12391595

Friday, 5 September 2014

Ibu dan Ayah adalah contoh terbaik untuk anak-anak.

Teks: Anisah Abd Rahman

Alhamdulillah. Bersyukur mempunyai kelapangan waktu bersama anak-anak.

Ibu dan ayah adalah contoh terbaik untuk anak-anak.

Seronok menghabiskan masa seharian bersama anak-anak.

Selain perasaan seronok, di dalam tempoh waktu ini la proses pembelajaran anak-anak berlaku.

Pentingnya ibu dan ayah menjaga sikap dan tingkah laku di hadapan mahupon di belakang anak-anak.

Apa sahaja yang di lakukan oleh ibu dan ayah akan di duplicate oleh anak anak sepenuhnya.

Ini saya dapat perhatikan sendiri dalam diri anak-anak saya yang berusia 3 tahun setengah dan 1 tahun setengah.

Pada umur begini mereka akan mengikut semua yang berlaku disekeliling mereka. Apa yang mereka paham ialah duplicate apa sahaja.

Duplicate apa sahaja bermaksud, pada peringkat waktu ini mereka masih tidak dapat membezakan mana yang baik dan mana yang buruk. Minda mereka hanya duplicate sahaja.

Ini kerana, di kelapangan masa yang saya ada, saya memerhatikan gerak geri dan tutur kata mereka.

Saya dapat mendengar setiap butir perkataan mereka. Dan saya dapati kakak akan menggunakan setiap perkataan yang saya gunakan selama ini.

Tidak kira perkataan saya yang positif atau negatif, dia akan mengunakan dan menyebutnya berulang kali.

Pada saat itu, saya tersedar bertapa pentingnya saya menjaga setiap tutur kata dan tingkah laku saya.

Saya berazam akan menjadi contoh yang baik kepada mereka.

Anak-anak ibarat cermin kepada diri kita.

Jika kita ingin mendidik mereka menjadi anak yang soleh dan solehah, mula la mendidik mereka dari mereka kecil lagi.

Usah sesekali terlewat, benarlah pepatah, melentur buluh biarlah dari rebungnyam iaitu ketika anak-anak masih kerja.

Apabila anak sudah dewasa, skill mereka untuk mengduplicate kita sepenuh akan menjadi sukar.

Setakat ini perkongsian saya, jika ada salah dan silap harap dimaafkan. Saya adalah ibu yang masih belajar dan masih perlu menuntut ilmu.

Amin ya Allah.

Sunday, 31 August 2014

Pengorbanan RM90 kita.

Teks: Anisah Abd Rahman

Saya tahu ramai lagi yang masih ragu-ragu untuk sertai bisnes seperti yang saya pilih. Tidak kira la sama ada Biz Amway atau Tone Excel ini.

Yelah... nak keluarkan RM90 bukannya sikit, banyak perkara boleh buat dengan nilai sebesar itu.

Dulu saya pun fikir begitu..tapi Alhamdulillah ...setelah join fikiran saya berubah sama sekali. Nilai RM90 yang saya keluarkan tadi sebenarnya bernilai ribuan ringgit. Saya tidak pernah sangka RM90 ini boleh menghasilkan pendapatan yang sangat lumayan bahkan boleh diwariskan kpd ahli keluarga kita.

Bukan... itu sahaja..saya juga bersyukur dapat rakan-rakan group yang banyak membantu. Mereka sangat supportive dan sudi berkongsi ilmu sama ada melalui group FB ataupun group Whatsapp

Untuk biz Amway saya lebih senang. Berkongsi face to face. Untuk biz Tone Excel secara online pon dah memadai. Mudah dah ianya memang mudah, hanya tukar simkad lepas baca manfaatnya yg sgt hebat.

Jika anda hendak join. Anda perlu fikirkan faktor kelebihan lain selain kelebihan TTTE itu sendiri.
Sertailah kami di toneexcel..kita sama2 berusaha..Sama-sama kita berjaya.... Insyaallah

Ikhlas Untuk Bekerjasama Dengan Anda Mencapai Kebebasaan Wang dan Masa
Whatsapp/Telegram/call 011 12391595

Salam Kemerdekaan Untuk Kawan-Kawan Semua

Teks: Anisah Abd Rahman

Salam Kemerdekaan

Merdeka! Merdeka! Merdeka!
Bukan sekadar laungan sahaja. Kita mesti berusaha untuk capai kemerdekaan yang sebenar.

Merdeka kan pemikiran kita untuk capai segala Impian kita dengan izin Allah.

Bagaimana caranya? Jom kita ubah petikan
dibawah dari yang biasa kepada yang lebih luar biasa.

(Credit rakan fb normala)
1:Asal:Aku takde duit nak berniaga.
Ubah: Sebab aku takde duit lah aku mesti berniaga.

2:Asal : Aku mana ada bakat berniaga.
Ubah : Aku mesti cari seseorang untuk belajar berniaga.

3:Asal : Keluarga aku mana ada berniaga.
Ubah : Aku mesti jadi contoh kepada keluarga aku untuk berniaga.

4 :Asal : Aku mana ada masa berniaga. Selalu sibuk.
Ubah : Aku mesti belajar urus masa. 24 jam cukup jika bijak uruskan masa.

5 :Asal : Aku takut gagal, tak laku dan malu.
Ubah : Apa yang aku dapat jika aku takut & malu? Tak dapat apa pun. Buat & adjust je.

6 :Asal : Aku takut sombong bila kaya.
Ubah : Ramai juga orang miskin yang sombong. Aku kaya aku tidak menyusahkan sesiapa. Aku boleh bantu orang yang memerlukan.

7:Asal :Aku banyak hutang.
Ubah : Sebab banyak hutang lah aku mesti berjaya dalam bisnes. Keuntungan bisnes boleh bayar hutang dengan lebih cepat.

8 :Asal : Aku belum bersedia. Ilmu & pengalaman takde.
Ubah : Aku mesti bertindak sekarang. Ilmu & pengalaman pasti ada sepanjang aku berniaga.

9 : Asal: Kalau aku kaya & berjaya, aku takut kahwin dua,tiga atau empat.
Ubah : Ramai juga orang miskin yang kahwin lebih dari satu. Aku mesti fokus untuk dalam bidang bisnes.

10: Asal : Bila masa sesuai untuk berniaga?
Ubah : Sekarang masa sesuai untuk bermula. Ya. Sekarang! Bukan esok.

Sekian untuk kali ini, didoakan Kemerdekaan 2014 lebih memberi makna.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Friday, 29 August 2014

Tone Excel: Modal Kecil Potensi Income Besar

Teks: Anisah Abd Rahman

Alhamdulillah, makin seronok duduk dirumah sambil jana pendapatan dengan santai-santai sahaja.

Kenapa saya ckp santai, santai sebab perniagaan yang saya ceburi ini tidak memeningkan kepala. Tiada stok perlu dikira dan tidak perlu pekerja untuk bantu berniaga.

Modalnya fikiran yang terbuka dan tidak pernah kedekut untuk kongsi idea.

Sedikit perkongsian dari saya sekiranya anda ingin bersama saya menjadi biz partner.

Jangan tanya saya.. BERAPA yang saya dah dapat...!!!

Sepatutnya anda tanya berapa anda boleh dapat dalam biz ni...SEBABNYA.. hanya anda yg boleh tentukan berapa anda NAK dpt DAN IANYA bergantung kepada tindakan yg bakal anda lakukan...!!!

KEBANYAKAN ORANG. teruja tgk berapa kita dah dapat... tetapi tindakan mereka langsung tidak membawa mereka ke arah itu...

SEBAB UTAMA...
byk sangat alasan:
1. xda masa lah
2. xpandai cakap lah
3 .xda duit la
4. xramai kawan lah
5. xminat nak cari2 org lah
7. xreti lah
8. xminat lah

dan sebagainya ... sebenarnya xperlu kesemua alasan diatas tu... 1 alasan sahaja dah cukup untuk kita gagal dalam apa yg kita usahakan.... SO JAWAPAN NYA
XDA ALASAN UNTUK BERJAYA
dan resepi nya buat je
jom kita buat sama2 saya tunjukkan cara ... bagi Anda yg xda alasan di atas

Sharing is caring,
Anisah Abd Rahman
Bakal Rakaniaga ToneExcel Anda,
+011 12391595

#FastActionFastResultSlowActionNoResult
#KamiBantuKepadaMerekaYgSudiDiBantu

Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Tuesday, 26 August 2014

Amway: Benih Kebebasan Wang Dan Masa

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum
Saya sehingga hari ini sebenarnya masih lagi terasa seperti mimpi yang saya mempunyai kekuatan untuk menghantar surat berhenti kerja kepada Bos saya.

Ramai rakan sekerja dan senior menasihatkan saya supaya jangan berhenti kerana rugi melepaskan jawatan besar seperti akauntan.

Sekali fikir memang la macam rugi, tetapi berkali-kali fikir, sampai bila?

Walaupon jawatan besar, saya tetap tidak boleh mendapat kebebasan wang dan masa. Saya tetap tidak boleh merdeka dari punch kad yg selalu menunggu saya untuk berjumpa dengan nya setiap pukul 8.00pg. Saya tak suka! Saya tak suka!

Saya jumpa peluang untuk capai kebebasan wang dan masa apabila saya melihat plan marketing Amway. Pendapatan saya bergantung kepada usaha saya. Rajin saya maka banyak la pendapatan saya.

Jika bekerja makan gaji, pendapatan kita dan bonus kita ditentukan oleh majikan sehingga kita bersara. Rajin atau malas pendapatan kita akan tetap sama. Mereka yang tentukan.

Oleh itu kawan-kawan, mulalah mengenali produk Amway dan guna untuk diri sendiri.

Pakai produk Amway tidak pernah buat kita jadi rugi, malah ada potensi untuk mendapat Merdeka yg kita cari.

Saya boleh tunjukkan kepada kawan2 apa manfaat dan potensi diri dengan menggunakan produk Amway ini.

Bagi saya Amway adalah benih yang perlu disemai dan dibaja setiap hari kerana ia akan memberikan hasil yang hebat sekali.

Sekian untuk perkongsian hari ini. Selamat tinggal syawal, semoga kita berpeluang jumpa lagi.

Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Monday, 25 August 2014

Kerana hendak mudah, kita terlupa tentang penjimatan

Teks: Anisah Abd Rahman

Salam Isnin untuk pembaca semua,
Kita kini di penghujung syawal, bagi yang masih mengadakan rumah terbuka, berbelanja lah secara berhemah tanpa melakukan pembaziran.

Apa yang mudah dan apa yg jimat. Adakah anda tahu bahawa dengan telepon mudah alih kita hari ini kita boleh berjimat dan jana pendapataan?

Kebanyakkan kawan-kawan saya apabila ditanya mereka lebih suka menggunakan line berbanding prepaid. Leceh untuk ke kedai membeli top up.

Saya lebih suka menggunakan top up kerana saya rasa lebih mudah mengurus kewangan saya. Dan lebih menyeronokkan saya apabila ada simkad Tone yg boleh menjadi gaji untuk saya setiaap bulan.

Saya telah tukarkan apa yg dianggap perbelanjaan/ kos pada orang lain menjadi pendapatan kepada saya.

Tidak semua perkara yg mudah itu menguntungkan. Sebagai contoh apabila memilih untuk menggunakan line, selamanya bil telepon bulanan menjadi kos kehidupan dan bukan pendapatan.

Apa yg jimat, sama-sama kita lihat contoh pengiraan yg telah saya sediakan.

Hárga data internet paling murah. Hanya dí Tone Excel.

Top up : RM100
Apa yg kita boleh dapat:

Langgan 1gb : RM 2/sebulan
Baki kredit tinggal : RM98

Langgan 3gb : RM 59/sebulan
Baki kredit tinggal RM41

Dpt PA Insuran 100k
Dpt Points 240
Dpt Cabutan Bertuah
Berminat ??
SMS/WHATSAPP 011-12391595

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204511878618309&set=a.2054708528665.126714.1273113570&type=1&relevant_count=1

Sekian.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Saturday, 23 August 2014

Hidup Tenang Tanpa Hutang

Teks: Anisah Abd Rahman

Salam hujung minggu. Hari yang tenang bersama keluarga tanpa tekanan dari rakan sekerja. Bagi yang bekerja la.

Tekanan bukan hanya ada pada mereka yang bekerja, mereka yang berada dirumah contohnya juga mempunyai tekanan yang berbeza.

Mari kita sama-sama kaji, apa punca kita selalu menghadapi tekanan. Pada pendapat saya salah satu nya adalah kedudukan kewangan kita.

Jika kita banyak wang dan ia digunakan dengan betul, wang mampu memberi kita ketenangan.

Disebabkan kekurangan wang kita terpaksa berhutang. Kadangkala kita tiada pilihan, untuk menyambung pelajaran pon kita berhutang.

Banyak pinjaman yang kita telah tandatangan dan akhirnya menjadi punca kita terpaksa hidup dalam tekanan. Kita tertekan di tempat kerja melayan kerenah ragam tempat kerja tetapi terpaksa bertahan kerana pekerjaan ini lah sumber pendapatan kita untuk bayar perbelanjaan harian dan bayar ansuran hutang bulanan.

Membeli kereta melalui pinjaman, membeli rumah melalui pinjaman, motosikal pinjaman, kelengkapan rumah juga pinjaman dan ada juga membuat pinjaman semasa mengadakan majlis persandingan. Semua melibatkan pinjaman.

Bagaimana membebaskan hidup kita dari tekanan?
Hidup tenang tanpa hutang boleh buat hidup kita lebih tenang. Maka sama-sama lah kita mencari pendapatan lebih untuk selesaikan segala hutang kita.

Mungkin ramai yang berfikir pelbagai kerja tambahan telah dibuat tetapi masih menemui jalan buntu. Ini kerana kita semua mempunya 24jam untuk bekerja. Kita bukan robot untuk bekerja tanpa rehat.

Saya sangat memahami orang kita suka berehat dan cuti-cuti Malaysia dan berchit-chat di laman sosial.

Ada dua bisnez yang tidak menggangu kerja dan waktu rehat anda, kita buat secara santai dan ia mudah, sempoi dan berbaloi-baloi.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Alhamdulillah

Teks:Anisah Abd Rahman

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah.
Allah makbulkan doa saya supaya bb saya sihat seperti sediakala supaya saya dapat berkongsi idea menarik dengan anda pembaca yang sangat baik hati.

Setelah lama tak dapat update blog guna bb, mlm tadi saya gagahkan juga mencuri masa untuk menulis entry kerana terlalu rindu untuk bercerita dengan anda.

Sambil berceritaa saya berdoa, dan berkat kesabaran akhirnya Allah makbulkan doa saya.

Bercakap tentang Allah makbulkan doa saya. Teringat satu perkongsian dari seorang Diamond Amway. Kata beliau Amway adalah doanya yang dimakbulkan oleh Allah. Impian dia hendak membantu ramai orang. Bersama Amway memang telah ramai orang yg dibantu sehingga hari ini dia telah bergelar Diamod.

Semasa mendengar kata-katanya, saya juga mengakui bahawa Amway juga adalah doa saya yg dimakbulkan oleh Allah.

Saya selaLu berdoa hendak meluangkan banyak masa bersama keluarga, berdoa supaya saya dapat jaga sendiri anak-anak dirumah dan berdoa menjadi seorang suri rumah dan mampu menjana pendapatan yang lumayan.

Semua impian saya ini saya boleh realisasikan apabila saya mendaftar dan membuat keputusan menjalankan bisness AMWAY.

Mungkin anda tertanya-tanya, ada apa dengan amway. Dan saya boleh jawab Macam -macam ada. Dan sangat teruja untuk berkongsi dengan anda semua.

Sekian dulu
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Friday, 22 August 2014

Untuk Berjaya Perlu Usaha Tanpa Putus Asa Walaupon Kita Hanya Surirumah Yang Tidak Keluar Bekerja

Teks: Anisah Abd Rahman


Assalamualaikum semua.
Lama sangat tidak berkongsi idea baru disini, banyak idea hendak tulis tetapi tidak kesampaian kerana tidak dapat focus untuk bukak laptop, sebelum ini kebanyakkan penulisan saya ditulis melalui blackberry. Taktahu apa dah jadi dengan BB saya tiba -tiba password yang saya guna setiap hari tu dia kata salah dan reject. Pernah ke terjadi dekat anda semua macam tu?


Kecewa sangat, BB minta di reset dan hilang semua data. Handpon jadi kosong ibarat baru lepas dibeli, semua kena setting semula. dan part yang paling sedih ialah tak boleh nak musukkan email. maka hilang la salah satu cara saya mengupdate blog.  saya memang selalu tulis blog menggunakan bb saya. sehingga hari ini masih belum berjaya setting email dalam bb.


lupakan sekejap pasal kekecewaan tu, jom hidup mesti diteruskan. walaupon duduk dirumah kita masih mampu menjana pendapatan yang lumayan. bagaimana tu?


Kawan-kawan, mencari duit tidak semestinya kita perlu bekerja dari pagi dan pulang petang. mmeninggalkan anak-anak dengan pengasuh dan kerja overtime.


Ada cara kita boleh meningkatkan ekonomi keluarga dengan mudah tetapi memerlukan kesabaran yang tinggi. Kita paham matlamat hidup kita, dan kita akan beroleh ketenangan.


Seperti saya memilih usahawan bebas bersama Amway dan Tone Excel memerlukan kesabaran yang tinggi. Pengalaman saya berkenalan dengan seorang prospek yang mencabar kesabaran, prospek ini baru mendaftar dan inginkan pendapatan dengan hanya sekali pembelian.


Memang agak memeningkan kepala saya, sudah diterangkan bagaimana caranya tetapi masih dengan kedegilannya. Tak mahu itu dan tak mahu ini tetapi mahu pendapatan itu datang sendiri. Wahai kawan-kawan yang ingin berjaya, ingatlah...untuk berjaya kita mesti berusaha, belum pernah lagi kita lihat bayi lahir-lahir terus boleh berjalan kan. Bayi itu akan meniarap, merangkak dan seterusnya barulah berjalan, itu pon setelah berulangkali dia jatuh dan cuba lagi sehingga berjaya.


Akhir kata pengalaman adalah guru kita untuk berjaya.




Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Amway/pembelian produk Amway/menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
saya juga kini menjalankan bisnes simkad ajaib iaitu Simkad Tone Excel
email:anisahabdrahman@gmail.com
whatsapp: 011 12391595

Tuesday, 22 July 2014

JANA PENDAPATAN BERSAMA TUNETALK-TONEEXCEL

JANA PENDAPATAN BERSAMA TUNETALK-TONEEXCEL

Bisnes murah dan simple tak perlu keluar modal yang besar. Bukan MLM , Bukan Jual Topup , Bukan Pelaburan Wang , Hanya jadi penguna kepada simkad ini dan perkenalkan kepada orang lain... Anda dapat komisyen dan jika orang ini guna dan topup anda dapat lagi komisen dari mereka dan jika mereka perkenalkan lagi kepada orang lain juga dan orang itu topup anda dapat lagi komisyen dari mereka juga dan seterusnya...

Yang bagusnya biz ini, anda tak perlu suruh atau paksa org untuk beli topup supaya anda mendapat komisen. Mereka akan beli topup dengan sendiri bila kredit habis.

Berminat nak tahu dan ingin buat business niii. Cepat dan Rebut peluang baik ini yang hanya ada sekali dalam seumur hidup kita...

Hubungi saya untuk keterangan lanjut dan mendapatkan simkad.


call/sms/wassap: 011 12391595


Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Amway/pembelian produk Amway/menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
email:anisahabdrahman@gmail.com
whatsapp: 011 12391595

Wednesday, 9 July 2014

3 Perkara Untuk Berjaya

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum dan selamat pagi.
Pagi yang segar, selesai siapkan si kakak untuk dihantar ke sekolah. Menulis sebentar menunggu kakak minum susu sebagai sarapan sebelum ke sekolah.

Alhamdulillah nikmat menghantar sendiri anak ke sekolah juga dikira rezeki. Hantar depan pintu pagar, salam dan cium tanpa perlu tergesa-gesa.

Syukur saya ditemukan sebagai Usahawan Bebas Amway, saya bekerja mengikut masa saya sendiri. Jika saya tidak rebut peluang ini semasa ia datang kepada saya dahulu, mungkin saya tidak dapat merasai nikmat hari ini iaitu menghantar anak sendiri ke sekolah.

Amway. Semua orang boleh menjadi Usahawan bebas Amway asalkan anda ada 3 ciri-ciri seperti dibawah. Mudah sangat kerana tidak memerlukan kelayakan SPM atau degree.

Sekian, dulu perkongsian pagi ini, masa untuk kakak pergi sekolah.




Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Amway/pembelian produk Amway/menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
email:anisahabdrahman@gmail.com
whatsapp: 011 12391595

Tun Mahathir, seorang motivator yang hebat

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum. Alhamdulillah sudah sepuluh hari kita menjalani ibadah berpuasa. Terlalu pantas masa bergerak, sedar-sedar dah sepuluh hari saya berjaya puasa penuh dan sentiasa bertenaga walaupon saya menyusukan anak yang yang berusia 77 hari.

Apa rahsianya, tkla rahsia pon kan, setiap hari bangun sahur minum air yang bersusu +oat + kurma dan makanan lain jika rasa berselera nk makan. Selain itu saya turut menambah supplement dalam diet harian saya.

Setiap hari saya ambil:
1.Vitamin C
2.Multivitamin/mineral
3.Kalsium.

Alhamdulillah semua vitamin ni sangat membantu saya kekal cergas sepanjang hari. Ini la yg dikatakan rezeki dalam bentuk lain selain wang. Syukur ya Allah dengan pemberianMu.

Banyak yang nak kongsi dengan kawan-kawan sehingga lari tajuk yang dipilih. Sebenarnya apa yg saya nak ceritakan ialah tentang seminar saya hadiri semasa masih kerja di Felda. Berpeluang dapat hadiri Majlis bersama Tun Mahathir sebelum menamatkan perkhidmatan.

(Dah setahun tulis barus sempat nak post sekarang kan.)
Baca je la kan...

Alhamdulillah Isnin yg hebat. Kami semua warga Felda diberi peluang untuk menghadirkan diri ke majlis yg telah dirancang dgn sempurna sekali bersama Negarawan Ulung Negara Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad di PWTC.

Kenapa tertubuhnya Felda? Memberi peluang pekerjaan kepada penganggur.

Segalanya bermula secara kecil-kecilan, sekiranya kita terus menjaga dan membaja ia akan menjadi besar.

Kekayaan tak datang dari langit, kekayaan mesti dari usaha kita dan dibantu oleh kerajaan.

Kebahagian hari ini adalah disebabkan pengorbanan org terdahulu.

Kita di Malaysia, dapat banyak nikmat kerana pemimpin sgt perihatin dgn nasib rakyat. Sebagai contoh wujudnya skim seperti Felda. Rakyat patut berterima kasih. Banyak perubahan telah berlaku

Tun hidup dalam 3 era. Era semasa dijajah, pada zaman ini melayu sangat menderita. Kita dihina.

Apabila jadi manusia kita harus pandai bersyukur. Bukan menggigit jari org yg membantu kita atau yg memberi kita makan. Manusia dikurniakan akal fikiran untuk membezakan yg baik dan yg buruk.

Tun nasihat kami semua supaya pandai mengurus wang dan kekayaan dengan sempurna supaya kekayaan semakin bertambah dan boleh diwarisi kepada keturunan kita.

Inilah sedikit sebanyak kata2 Tun yg aku ingin kongsikan.
For me Tun memang negarawan terulung, kata2nya penuh bermakna dn penuh dengan nasihat.

Tun seorang yg berwawasan dan berfikiran jauh.

In Shaa Allah transformasi aku untuk menjadi seorang WAHM berjalan dengan lancar. Kebahagian bukan hanya diukur dari segi wang semata, tetapi kualiti masa dan ketengan akal dan fikiran.


Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Amway/pembelian produk Amway/menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
email:anisahabdrahman@gmail.com
whatsapp: 011 12391595

Wednesday, 2 July 2014

Wawasan, Keazaman dan Kecekalan

Teks: Anisah Abd Rahman

Alhamdulillah dah Ramadhan ke-4. Sambil menonton televisyen, iaitu rancangan feveret Azam Ramadhan Su. Dengar en posmen masukkan surat ke peti pos. Terus pergi ambik kerana saya agak mesti majalah kegemaran saya dah sampai.

Majalah apa? Hihihi majalah Amagram. Hanya ahli amway sahaja yang akan menerima majalah ini setiap bulan. Berita hebat yang saya terima apabila buka Amagram bulan ini. Tentulah kehebatan produk Amway yang menjadi pilihan ramai. Anda?? Belum percaya kan? Kami yg menggunakan produk saya yakin dan gembira kerana peluang jana pendapatan sentiasa ada.

Helaian demi helaian saya selak, sangat tertarik dengan perkongsian Pengedar Terus Intan Pengasas iaitu bekas seorang posmen dan berkelulusan Sijil rendah pelajaran. Katanya kita harus faham bahawa falsafah Amway ialah " sebelum anda berjaya, bantu orang lain berjaya dahulu". dari situ saya rasa tercabar, jika Pak Lah seorang bekas posmen boleh berjaya. Saya bekas akauntan pon pasti boleh berjaya.

Nasihat Pak Lah, dalam Amway setiap orang yang mempunyai wawasan, keazaman dan kecekalan pasti berjaya. Bagi orang yang malas dan enggan belajar, Amway bukanlah sebuah perniagaan yang mudah difahami, tetapi bagi orang yang rajin dan berfikiran positif. Ia memang mudah.


Cukup dulu keterujaan saya untuk hari ini, saya nak sambung kemas rumah dahulu kemudian mahu merancang perniagaan Amway saya supaya mampu mendaki lebih jauh.

Anda? Buat keputusan hari ini jika ingin saya tunjukkan jalan mencapai impian kita bersama.



Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Amway/pembelian produk Amway/menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
email:anisahabdrahman@gmail.com
whatsapp: 011 12391595

Tuesday, 1 July 2014

Saya tidak suka menjual, saya tidak suka mencari-cari orang

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum dan salam Ramadhan. Alhamdulillah masih ada masa menambah amal kebaikan untuk mendapat syurga yang dijanjikan.

Rasanya semua orang dah tahu apa perniagaan yang saya jalankan. Saya sangat bahagia dan mencintai dengan pekerjaan yang saya lakukan. Walaupon pekerjaan saya ini termasuk dalam kategori MLM atau di panggil Network Marketing.

Saya sangat cinta dan bahagia dengan apa yang saya lakukan kerana saya paham apa yg saya pilih dan saya memahami pelan perniagaan yang saya sertai ini.

Dengan menggunakan akal saya yang waras, setelah melihat dan memahami pelan pemasaran Amway, ia sangat hebat dan tiada unsur penipuan. Dalam pelan pemasaran ini, saya lihat ia adalah cara terbaik untuk kita semua mendapat kebebasan masa dan wang.

Saya tahu, kebebasan masa dan wang adalah impian setiap orang. Oleh kerana saya yakin pelan pemasaran Amway boleh membantu kita bersama untuk capai impian, saya tanpa merasa sebarang paksaan atau malu untuk berkongsi apa yang saya tahu. Berkongsi perkara yang baik boleh tambah pahala kerana membantu kehidupan orang lain kepada yang lebih baik disamping mengembangkan perniagaan kita.

Jadi, apakah masalah kita memberi alasan saya tidak suka menjual dan mencari orang?

Pada pendapat saya jika anda keluarkan alasan seperti di atas, sebenarnya anda masih belum paham pelan pemasaran perniagaan yang anda sertai. Sekiranya anda telah paham, anda tidak akan ada masalah untuk berkongsi.

Tidak suka mencari orang? Apa salahnya kita mencari orang untuk kongsi idea. Kita cari orang untuk bantu mereka hidup lebih baik seperti kita. Kita hanya kongsi idea, keputusan ditangan mereka. Jika rasa kita cuba menipu mereka, mereka tidak perlu menyertai kita. Kita kongsi idea jana pendaptan seiklas hati kita.

MasyaAllah kawan-kawan. Kita sebagai seorang Islam, kita perlu memilih perniagaan yang berkat, bukan perniagaan untuk menipu kawan-kawan. Sekiranya saya melihat perniagaan itu satu penipuan, Saya sendiri tidak akan buat.

Oleh kerana saya nampak Amway adalah peluang terbaik untuk kita semua. Istilah mencari-cari orang bukanlah masalah besar untuk saya. Malah boleh sumbang pahala kan.

Jika ini masalah bagi anda, pahami sebaik-baiknya pelan marketing Amway dan bertanya kepada yang telah berjaya.
Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Amway/pembelian produk Amway/menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
email:anisahabdrahman@gmail.com
whatsapp: 011 12391595

Tuesday, 24 June 2014

Amway: pasaraya milik kita

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum dan selamat petang.

Amway pasaraya milik kita? Mesti pelik kan? Macam mana nak jadikan Amway tu milik kita?

Dengan RM90 sebagai modal untuk mendaftar sebagai ahli kita mampu menjana pendapatan lumayan bersama Amway.

Lebih dari 10 pendapatan yg boleh diperolehi apabila anda mengusahakan perniagaan bersama Amway. Antaranya

1.Dapat membeli barang dengan harga lebih murah 20 - 30%.

2. Bonus bulanan dari 3% - 21% apabila kita berusaha berkongsi idea dengan orang untuk turut serta menggunakan produk Amway.

3. Pencen 4% (rm1500) + 1% (rm400)

4. Melancong percuma didalam dan luar negara

5. Bonus tunai tahunan

6. Dll

Semua ini bukan lah perkara yg mustahil apabila kita memahami pelan pemasaran yang telah disediakan. Asalkan kita bersedia membuka minda dan berubah menjadi seorang pro-sumer.

Kawan-kawan saya bersedia memberi penerangan kepada anda untuk kita sama-sama berjaya.
Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Amway/pembelian produk Amway/menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
email:anisahabdrahman@gmail.com
whatsapp: 011 12391595

Tuesday, 17 June 2014

Peluang menjadi model produk Amway

Teks: Anisah Abd Rahman

Info untuk kawan-kawan

Amway adalah perniagaan jenis referral program. Anda kenalkan produk Amway kepada anda sendiri,adik beradik, rakan dan jiran.

Apabila mereka membeli daripada Amway (bukan anda,so tkyah susah2 simpan stok) ada akan turut sama mendapat point dan layak menerima bonus.

Barang Amway berkualiti dan menjimatkan. Tugas anda mengajar orang lain berjimat dan dapat duit bonus macam anda.

Amway membayar anda sebagai tanda terima kasih kerana anda menjadi model untuk mengiklankan produknya.

Apabila anda menggunakan produk Amway anda layak digelar duta/model produk Amway.

Jgn tunggu lama2 isi borang untuk jadi model Amway segera.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, 13 June 2014

Jenama Ubat Gigi Apa yang Bagus

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum

Didoakan anda yang membaca blog saya sihat dan bahagia selalu. Hari entry blog saya pasal ubat gigi dan berus gigi.

Mungkin anda rasa dua produk ini tidak penting. Pakai lah jenama apa sahaja asalkan gigi bersih sudah memadai. Beli sahaja di mana kedai runcit atau pasaraya pun tidak mengapa.

Tetapi bagi kami yang sudah mengetahui cara bijak belanja pemilihan ubat gigi dan berus gigi memberi perubahan yang besar dalam hidup kami.

Produk yang betul dan membeli di tempat yang betul boleh jana pendapatan. Bukan sahaja pendapatan untuk hari ini. Pendapatan untuk masa hadapan.

Apabila kita mula tukar tabiat berbelanja. Anak-anak kita juga akan ikut cara kita. InsyaAllah cerah generasi melayu di masa hadapan.

Bukan mudah kita nak ubah anak bangsa jika kita sendiri tidak menjadi orang pertama.


Sertai kumpulan bijak belanja bersama saya sebagai Pro-sumer.
Whatsapp 011.12391595

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, 6 June 2014

Hidup sihat bermula dengan amalan yg sihat

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum.

Hidup untuk makan? @ makan untuk hidup?

The 7 Dangerous Acts after meal

* Don't smoke- Experiment from experts proves that smoking a cigarette after meal is comparable to smoking 10 cigarettes (chances of cancer is higher).

* Don't eat fruits immediately -When you eat your fruits with meals, the fruit is stuck in the stomach along with the contents of the meals and cannot reach the intestines in time. Lying there they get spoilt and spoil the remaining food in the stomach too. Thus it is recommended that you eat a fruit at least one hour after eating a meal or before your meal and preferably in the morning with empty stomach. It is in the morning that the body can best use the nutrients in the fruit and get enough energy to start the day.

* Don't drink tea - Because tea leaves contain a high content of acid. This substance will cause the Protein content in the food we consume to be hardened thus difficult to digest.It is preferable to drink tea an hour after meals.

* Don't loosen your belt -Fiction, not particularly bad for you!
We generally have an attitude that a good meal is that which forces us to loosen our belts. However, loosening the belt is bad, not because it causes the intestines to twist or block but because it means that you have over eaten to a level that you are uncomfortable. Loosening of the belt may also cause you to feel comfortable once again which means you may continue overeating.
So eat only to the extent that you can be comfortable without loosening your belt!

* Don't bathe - Bathing after meal will cause the increase of blood flow to the hands, legs & body thus the amount of blood around the stomach will therefore decrease. This will weaken the digestive system in our stomach.

* Don't walk about -Fact, it is bad for you! Walking directly after meals is a bad idea, it can result to acid reflux and indigestion. However, walking about half an hour after meals is known to be good for you. Researchers in the Department of Exercise Science at the University of South Carolina, have found that walking after exercise is a good way to burn energy.

The point to note is when to walk, you should ideally walk for about 10 minutes and only 20-30 minutes after meal to prevent acid reflux and stomach upsets.

* Don't sleep immediately - The food we intake will not be able to digest properly. Thus will lead to gastric & infection in our intestine.

Must share with family & friends

Betul atau tidak saya tk dapat nak mengesahkan. Tetapi bila diteliti satu demi satu ada kebenarannya.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 3 June 2014

Biz Tanpa Modal bersama Amway

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum....sharing is caring.
adalah menjadi impian semua org untuk mendapat "financial freedom".

Adakah awak juga sama seperti sy sebelum ini.????

Ingin memulakan biz tetapi tiada modal dan tiada produk?

Apakata berilah peluang diri anda untuk kenali Amway...

Ya amway adalah MLM tp dia lain dr yg lain.

1. Tiada risiko untuk ditipu kerana dah lama establish di byk negara. dan Amway M'sia adalah public listed

2. Produk Amway adalah barangan kegunaan harian dan diulang pakai.

3. Amatlah rugi jika kita hanya melepaskan peluang ini.

jika anda berminat join sy boleh hubungi saya |pm|call|sms|whatsapp me @ 011-12391595
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, 29 May 2014

Detox/ Cuci Usus

Teks: Anisah Abd Rahman

Mengapa detox / mencuci usus penting??

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.

Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, 26 May 2014

Peluang Jana Pendapatan

Setiap saat saya memikirkan kehebatan Amway dan mencari solusi macammana nak bantu lebih ramai orang untuk nampak peluang yg ada.

Mungkin anda rasa anda tidak perlukan Amway kerana masih mampu hidup dengan pendapatan yang ada.

Tetapi fikirkan sejenak, mungkin Amway adalah peluang untuk anak-anak kita, bagaimana masa depan mereka, kita pon tidak tahu.

Alangkah baiknya kita lihat peluang amway dan bina perniagaan ini untuk mereka.
Kita berhenti merungut dan mengeluh tentang kos hidup yg tinggi. Kita perlu lebih kreatif, sebenarnya Malaysia adalah negara yang bertuah dan kaya sumber pendapatan. Jika tidak mengapa berduyun-duyun pendatang berkunjung ke Malaysia dan jana pendapatan yang lumayan asalkan rajin berusaha.

Jika kita lihat cara orang asing jana pendapatan, mereka sanggup bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian. Tetapi apa yang berlaku kepada orang kita sebaliknya. Orang kita sentiasa mahukan semua yang senang. Di ajak melihat peluang terus cakap tidak suka bisnes cari-cari orang. Jika tidak berusan dengan orang macam mana hendak dapat wang. Kerana binatang seperti beruang pon tidak pandai menggunakan wang.

Salah satu pendapatan yang ada di Amway ialah PENDAPATAN WARISAN kepada waris-waris kita.

Fikir-fikirkan, rancang masa depan anak-anak dari sekarang bukan biarkan masa yg menentukannya. Pilihan di tangan kita.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, 14 May 2014

Mula Bisnes Tanpa Modal dan Tidak Perlu Produk Keluaran Sendiri

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum

Hari ini saya hendak berkongsi dengan pembaca sekalian bagaimana untuk memulakan perniagaan tanpa tanpa modal. Ramai yang beranggapan untuk memulakan perniagaan mesti ada modal yang besar dan produk yang dihasilkan sendiri.

Tidak menjadi kesalahan untuk memulakan perniagaan dengan memasarkan produk orang lain. Jika produk orang lain itu bagus, berkualiti dan bermanfaat. Selain memberi manfaat kepada orang lain, juga memberi manfaat kepada diri kita. Tips  penting untuk menjadikan produk orang lain sebagai produk bisnes kita, pilihlah:

1. Syarikat pengeluar yang bagus dan kukuh untuk mengelakan diri kita dari ditipu.
2. Produk yang mudah dijual sebagai contoh produk kegunaan harian.
3. Memberi manfaat kepada kedua-dua pihak dari segi perkongsian untung dan lain-lain
4. Syarikat yang tidak kedekut ilmu memberi kita bimbingan dan latihan untuk berjaya dalam perniagaan.

Sebagai contoh, saya memilih menjadi rakan perniagaan dengan Amway kerana ia hanya memerlukan RM90 untuk mendaftar menjadi ahli dan mula belajar tentang plan perniagaan dan cara mempromosikan produknya yang hebat. Produk Amway sangat berkualiti dan digunakan untuk keperluan harian.

Dengan kecanggihan internet pada hari ini, produk Amway sangat mudah didapati melalui pesanan di atas talian di www.amway2u.com.


Monday, 12 May 2014

Surah Pilihan: Surah Al-Taghabun

Teks: Anisah Abd Rahman
Surah Al-Taghabun(hari didedahkan segala kesalahan)

Ayat: 11
Tidak ada sesuatu pun kesusahan(atau musibah) yang menimpa seseorang melainkan dengan izin Allah. Sesiapa yang beriman kepada Allah, Allah akan memberi hidayah kepada hatinya (lalu menerima apa yang telah berlaku itu dengan tenang dan sabar). (Ingatlah) Allah Maha Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu.

Ayat: 13
Allah itu, tiada Tuhan melainkan Dia. Dengan demikian, kepada Allah jualah orang yang beriman wajib bertawakkal.

Ayat: 15
Sesungguhnya harta dan anak-anak kamu itu hanyalah menjadi ujian. Di sisi Allah jualah pahala yang besar

Kesedihan adalah ujian dari Allah

Bertapa hati ini sedih dan bertapa hati ini sangat berat dan sarat menanggung rindu yang tak terkata. Rindu anak-anak yang jauh dimata. Sungguh ibu rindu kakak Sofea dan Syuhada. Setiap hari ibu berdoa keadaan akan kembali seperti sediakala, kita akan berhimpun bersama-sama.

Didoakan adik Ammar cepat sembuh dan boleh keluar hospital. Adik Ammar dimasukkan ke wad NICU dari hari pertama keluar dari rahim ibu. Alhamdulillah adik Ammar sangat kuat dan berjuang untuk bersama kita sekeluarga.

Hari ini dah masuk hari ke-19 adik Ammar dirawat di hospital Serdang. Doktor terpaksa menahan Adik Ammar kerana semasa lahir adik Ammar mengalami jangkitan kuman di paru-paru yang serius dan nafas yang laju.

Sedih tak terkira terpaksa berpisah dengan anak-anak untuk kebaikan semua. Ibu, ayah dan anak-anak berkorban. Mulanya memang sedih teramat sangat kerana terpaksa tinggalkan Muhammad Ammar di hospital. Rasa seperti ibu ini tidak bertanggungjawab kerana terpaksa tinggalkan Ammar disana.
Ibu dibenarkan pulang ke rumah tetapi tanpa Ammar, terasa sangat janggal pulang ke rumah perut sudah kurus tetapi Ammar tiada. Mood berpantang seperti tidak berpantang, ibu kuatkan semangat dan pujuk diri ibu dengan mengatakan Ammar adalah milik Allah. Ibu melahirkan Ammar kerana ibu insan terpilih. Buat masa sekarang, Allah memberi tanggungjawab kepada doktor dan nurse untuk jaga Ammar, ada hikmah dalam ujian Allah ini. Ibu perlu banyak berdoa dan sabar, sampai masa, Ammar akan pulang bersama keluarga kita dan ibu pula diber tanggungjawab untuk menjaga Ammar amanah Allah yang sangat besar.

Setiap hari ibu berulang alik ke hospital melawat Ammar untuk memberi kata-kata semangat supaya cepat sembuh dan menghantar titisan emas anugerah terindah dari Allah.

Doa ibu kepada Allah akan ada berita gembira untuk ibu, semoga Ammar dibenarkan pulang ke rumah dan ibu, ayah dan Ammar akan bersama-sama pulang ke kampung berjumpa kakak Sofea dan Syuhada yang sentiasa menanti kepulangan kita.

Amin Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone












Sunday, 11 May 2014

Bisnes Networking: Dikenali sebagai biz cari-cari orang

Teks: Anisah Abd Rahman
Assalamualaikum,
Menjadi surirumah sambil jana pendapatan adalah bonus yang sangat berharga. Ia bukanlah perkara yang mustahil jika kita mahu dan rajin berusaha.

Saya seorang suri rumah jana pendapatan apabila menggunakan produk amway. Saya pernah merasa sangat marah dan rugi kepada diri sendiri kerana lambat mengetahui pelan pemasaran Amway ini.
Apabila saya mengetahui pelan pemasaran Amway yang hebat ini, saya rasa sangat bertanggungjawab untuk berkongsi idea dengan semua cara jana pendapatan yang boleh dibuat oleh sesiapa sahaja. Oleh itu, hampir setiap hari saya akan berkongsi tentang kehebatan produk Amway dan manfaatnya kepada rakan FB saya.

Apabila berkongsi akan ramai yang PM dan bertanya bagaimana caranya. Alhamdulillah Allah bukakan hati mereka untuk bersama saya. Tidak kurang juga ada yg bertanya dan merasa sangsi dengan kebolehan sendiri.

Setelah saya ceritakan pelan pemasaran Amway, ada yang memberi respon, saya tak minat dengan bisnes cari-cari orang. Sungguh jujur dan ikhlas saya katakan, setelah memahami pelan pemasaran Amway, saya langsung tidak merasa sentap apabila mendapat respon sebegini. Saya tidak rasa rugi, ramai lagi prospek lain yang saya boleh berkongsi.

Bisness cari-cari orang- orang yang tidak paham erti bisnes networking memang akan memandang rendah kepada bisnes Amway ini. Cuba anda fikirkan bisnes apa yang tidak melibatkan orang. Semua transaksi/ pekerjaan melibatkan orang, kerana hanya orang yang pandai menggunakan wang. Adakah kucing atau beruang pandai mengunakan wang?

Jual nasi lemak libatkan orang, jual kek libatkan orang, jual baju juga melibatkan orang. Alasan tidak suka cari-cari orang hanya sekadar alasan. Siapa yang mempunyai alasan perlu lebihkan mencari motivasi untuk diri sendiri jika ingin berjaya. Tiada siapa dapat bantu anda, jika anda tidak bantu diri anda sendiri.
Sekian dulu perkongsian saya hari ini.

Jika anda ingin mengetahui lanjut tentang jana pendapatan bersama Amway boleh hubungi saya.

Email: anisahabdrahman@gmail.com
Wechat: Anisah Abd Rahman
Whatsapp: 011-12391595
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone







Friday, 9 May 2014

Biznes saya: Suri Bekerja Dari Rumah

Teks: Anisah Abd Rahman




Assalamualaikum, menjadi suri rumah dan menjaga anak sendiri adalah impian setiap ibu didunia ini. Bertuah bagi wanita yang berkemampuan dan selamat berusaha bagi yang belum berjaya. Terus berdoa dan jangan pernah putus asa, kerana Allah sentiasa ada untuk membantu kita.

Saya merupakan ibu yang bekerja dari rumah dan mempunyai 3 orang cahaya mata 2 puteri dan 1 putera. Anak-anak saya berumur 4 tahun, 2 tahun dan 1 bulan.

Sebelum saya membuat keputusan untuk menjaga anak sendiri, saya bekerja sebagai akauntan di Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan. Kesibukan kerja menyebabkan masa saya bersama keluarga untuk melayan anak-anak sangat terbatas. Saya berfikir dan sentiasa berdoa kepada Allah supaya memberi saya altenatif lain menjana pendapatan dan mempunya banyak masa bersama keluarga.

Alhamdulillah pada Januari 2011 Allah telah makbulkan doa saya dan melihat peluang perniagaan Amway yang sangat hebat . Setelah 2 tahun menggunakan produk Amway dan belajar menjana pendapatan, akhirnya pada Januari 2013 saya membuat keputusan untuk bekerja dari rumah dan menjalankan perniagaan Amway.

Prinsip perniagaan Amway yang mengutamakan kebebasan, keluarga, harapan, dan ganjaran. Saya begitu teruja tentang semua peluang dan potensi yang ditawarkan oleh Amway dan membuat keputusan untuk mengusahakannya bersungguh-sungguh bersama keluarga tersayang. Apa yang lebih menarik hati saya ialah peluang menjana aliran pendapatan pasif yang berterusan dan rasa terjamin adalah sesuatu yang saya mahu dalam kehidupan ini.

Perniagaan Amway didaftarkan dibawah akta jualan langsung di Malaysia sejak 1976. Jualan lansung atau dikenali MLM adalah sesuatu yang ditakuti oleh ramai rakyat Malaysia. Saya sedar perkara ini dan sangat sukar untuk menyakinkan ramai orang untuk bersama kita. Saya bersedia menghadapi apa sahaja halangan dan cabaran, sifat positif dan berusaha sehabis baik serta kreatif akan membuahkan hasil.

Zaman telah berubah dan canggih dengan kemudahan internet. Hampir setiap orang memiliki telefon pintar dan menjalankan urusan perniagaan di atas talian, untuk terus bertahan dan bersaing dengan perniagan lain, kita perlu maju ke hadapan. Oleh yang demikian saya memilih blog sebagai medium perhubungan untuk berkongsian idea dengan bakal rakan perniagaan. Menjadi kawan dan bertukar idea menjana pendapatan.

Carian google dan blog sangat berkait rapat. Maka saya perlu mengubah strategi cara orang lama menjalankan jaringan pemasaran. Generasi Y  seperti saya lebih banyak menghabiskan melayari internet dan sangat takut berjumpa dan menjemput orang datang ke rumah. Pandai menghasilkan blog dan berkongsi idea adalah jalan terbaik untuk perniagaan saya.

Syukur Alhamdulillah, saya telah menyertai keluarga besar Akademi Bekerja Dari Rumah (ABDR) untuk belajar membina blog dan pelbagai manfaat sampingan lain yang saya perolehi sebagai bonus dalam kehidupan saya. Antara manfaat yang saya perolehi ialah:

  1. Boleh menghasilkan seberapa banyak blog yang saya suka.
  2. Ramai kenalan maya di dalam kumpulan ABDR
  3. Boleh berkongsi idea dan jana pendapatan di dalam biz Amway http://pnanisahabdrahman.blogspot.com/
  4. Menghasilkan blog untuk memasarkan produk dropship - buku, ebook dan permainan pendidikan kanak-kanak  http://imanonlinebookstore.blogspot.com/ 
  5. Trafik blog semakin tinggi kerana kerana hasil kerjasama sahabat di ABDR.
Sekian, dulu perkongsian saya tentang apa yang saya lakukan dirumah untuk menjana pendapatan.




Thursday, 8 May 2014

Roti Boy

Teks:Anisah Abd Rahman

Resepi Roti Boy
Bahan inti
100gm mentega garam
1/4 s.teh esen vanila
35gm gula perang
...
Topping
100gm mentega
80gm gula aising
2 bj telur
3 sd nescafe + 2 sd besar air
secubit kayu manis
100gm tpg serbaguna

Bahan doh manis
500gm tpg roti
20gm tpg susu
75gm gula castor
1sd teh garam
1 1/2 sd yis
1 bj telur
270ml air @ susu segar
60gm mentega

Caranya..
Bahan inti dan topping diputar dn simpan dlm peti ais..
Manakala utk buat doh..masukkan dlm bekas pengguli dan set no 10- Dough..
Bila siap, keluarkan doh dan buat mini bun. Masukkn inti dan biarkn naik.
Bila nk bakar baru piping membulat topping atas bun..
Bakar selama 15-20min pd temp 170c.
Selamat mencuba...



Tuesday, 6 May 2014

Noxxa Breadmaker Amway

Teks: Anisah Abd Rahman

BREADMAKER 3 IN 1
Alat bantuan di dapur menggunakan teknologi german. Bukan setakat membakar.. malah
1. menguli doh, bun, pizza, donut.. 
2. membuat roti, campak2 bhn roti, lepas 2 jam siap roti benggali. Makan panas-panas..
3. Kek. Campak bahan kek.. lepas 1.15 jam siap kek..
4. Boleh toast roti keping. Yang specialnyer boleh siap2 letak topping.. butter, gula, kaya, peanut butter dll. Bleh pilih nak garing atau gelap atau lembab!!
Canggih kannnn..

Spesifikasi
Kapasiti : 17.6 
Pembuat Roti : 650W 
Oven Elektrik : 1500W 
Motor Penguli : 100W 
Berat : 24lb 

Dimensi (LxPxT) : 24in x 15in x 16in


Fungsi Oven Elektrik
Program memanas dahulu 
Program membakar : masa 4 jam 
Program Memanggang/Menggril : masa 1 jam 
Dengan termostat yang boleh diubahsuai dengan julat suhu dari 40-260癈 untuk program Memanas Dahulu/Membakar 
Fungsi Nyahfros 
Fungsi Menghangatkan

Fungsi Pembuat Roti

Membakar roti yang beratnya sehingga 2 paun 
12 program (8 menu roti / 1 kek/ 2 doh / 1 menggaul) 
Fungsi pelewat masa sehingga 13 jam, membolehkan anda preset pembuat roti untuk mendapatkan roti yang segar pada keesokan paginya. 
Pilihan bagi mengguna dulang roti untuk membuat roti, fungsi doh bagi menguli doh untuk roti/pizza/pasta atau fungsi menggaul bagi menggaul beter kek/biskut

Fungsi Membakar Roti
Membakar 2 atau 4 keping roti dengan pilihan tekstur cerah, sederhana, gelap 
Guna untuk memerangkan hiasan atas makanan 
Pilihan untuk menggunanya bagi membuat roti telur goreng dan telur goreng separuh masak

Ini peluang untuk anda mencuba dan melihat secara dekat bagaimana Oven breadmaker 3in1 ini berfungsi. apa yang anda perlu buat, contact saya dan kita aturkan appointment untuk buat demo dirumah anda. ajak la kengkawan seramai mungkin untuk memeriahkan aktiviti kita.