Monday, 21 October 2013

Amway untuk orang baru yang ingin menceburi bidang perniagaan.

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum. Hari ini saya nk share sedikit ilmu kepada kawan-kawan jika ingin memulakan sesuatu perniagaan.

Perniagaan Amway ini mudah dan tidak memerlukan modal yg besar.

A.Langkah pertama, kita perlu mendaftar menjadi ahli iaitu RM90 ringgit. Banyak keistimewaan apabila kita sudah menjadi ahli. Kita dapat no I'd dan boleh mula berurusan secara online. Untuk membeli dan menjual.

B. Beli. Bila dah jadi ahli boleh la kita mula membeli dan memakai produk itu sendiri. Kenapa kita perlu pakai produk tersebut? Kita perlu ada ilmu tentang produk yg kita guna. Tanpa menggunakan produk terlebih dahulu, anda tidak akan tahu keistimewaan produk itu.

C. Setelah beli dan pakai, langkah seterusnya akan menjadi mudah. Secara automatik kita akan pandai bercerita dan berkongsi apa yg kita rasa tentang produk itu tanpa ragu-ragu. Apabila orang yakin dengan cerita kita, orang lain akan turut ingin mencuba. Maka terjadi la jualan secara tidak langsung, apabila ada jualan, maka adalah pendapatan.

D. Duplicate. Istimewanya biz kita ini, kita tidak perlu menjadi seorang yg tamak. Dengan hanya menjual sepanjang masa. Apa yg penting kita ajak mereka melakukan perkara yg sama seperti apa yg kita buat. Dengan ini network kita akan bertambah berkembang. Apabila network semakin berkembang semakin banyak la pendapatan kita.

Sekian dulu untuk perkongsian ini.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment