Thursday, 19 September 2013

Siapakah yang sangat memerlukan vitamin C?

Teks: Anisah Abd Rahman

Assalamualaikum, hi teman-teman.

Malam ni jom kita bercerita tentang siapakah yang sangat memerlukan vitamin C. Jika nak diikutkan semua orang memerlukan vitamin C ni. Tetapi, kita terus focus kepada individu atau golongan yang patut memberi tumpuan lebih terhadap pengambilan vitamin C mereka.

Pertama, mereka yang sangat memerlukan vitamin C ialah mereka yang suka membakar diri atau dikenali sebagai perokok, mereka yang terdedah kepada asap rokok kerana merokok/asap rokok meningkatkan jumlah vitamin C yang diperlukan tubuh untuk membaiki kerosakan yang di sebabkan radikal bebas.

Kedua, golongan yang perlu mementingkan pengambilan vitamin C ialah mereka yang kerap berpergian ( terdedah kepada ramai orang) kerana mereka menyentuh permukaan yang disentuh oleh beatus-ratus malah beribu-ribu orang setiap hari. Mereka juga berpotensi terdedah kepada bakteria dan kuman dipelbagai negara dan persekitaran yang mungkin belum pernah dialami oleh system imun tubuh mereka.

Apabila seseorang perlu bekerja di luar negara, perbezaan ozon masa yang memaksa jam tubuh individu menyesuaikan semula dan menghadapi keletihan yang meningkat dan seterusnya membebankan lagi system imun.

Memastikan pertahanan tubuh yang kuat ketika berpergian (outstation) adalah penting. Vitamin C memberi sokongan penting kepada sel darah putih kita.

Seorang perokok, warga tua dan pelajar yang menyukai makanan yang kurang sihat atau dikenali makanan yang kurang berkhasiat sangat penting mengambil berat tentang keperluan vitamin C mereka.

Bagi mereka yang sangat terhad dalam mempelbagaikan makanan yang diambil, terutamanya tidak cukup buah-buahan dan sayur-sayuran adalah golongan yang sepatutnya memberi tumpan lebih terhadap pengambilan vitamin C.

Mampukah anda memakan pelbagai jenis buah-buahan seperti dibawah ini setiap hari untuk memastikan keperluan vitamin C dapat dipenuhi?

lagi gambar sumber buah-buahan yang mengandungi vitamin C.

 
dan lagi dan lagi...
 

berapa jenis buah-buahan atau sayur-sayuran yang kita makan hari ini sebagai sumber vitamin C untuk keperluan diri kita?

Jika tersangat susah bagi diri kita untuk mendapat sumber vitamin C yang mencukupi, apakata kita sediakan sebotol vitamin ini di rumah untuk melengkapkan diet harian kita.

Bio C Plus All Day Formula yang baru ini merupakan cara yang mudah untuk menyokong diet yang sihat setiap hari. Menggunakan teknologi pembebasan lanjutan, Bio C Plus All Day Formula membantu menambah vitamin C dengan memberikan pembebasan perlahan tetapi berterusan.
Pembebasan perlahan ini menambah baik penggunaan keseluruhan vitamin C dalam tubuh dan mengurangkan pembaziran yang sering dikaitkan dengan dos besar vitamin C pembebasan serta-merta. Ciri ini menjadikannya lebih baik dalam meningkatkan kesejahteraan umum.
CIRI DAN MANFAAT:
  • Penyerapan yang lebih baik bermakna lebih banyak vitamin C yang digunakan setiap tablet.
  • Pembebasan lanjutan bermakna pembebasan perlahan tetapi berterusan yang menambah baik penggunaan dan mengurangkan pembaziran yang dikaitkan dengan dos besar.
  • GAP: Lembut pada perut (Gentle on stomach), Vitamin C sepanjang hari (All day vitamin C) dan Nutrien berasaskan tumbuhan (Plant based nutrients).
  • 500 mg bersamaan dengan nilai pemakanan buah-buahan dalam jumlah yang banyak dan hanya segelintir sahaja yang akan mempertimbangkan untuk memakannya.

[PM.SMS.LINE.WHATSAPP. me@ 011-12391595]
untuk dapatkan konsultasi dan vitamin anda hari ini.

1 comment: