Wednesday, 4 September 2013

Atasi Masalah Kenaikan Harga Barang Dengan Menjana Pasif Income

Teks: Anisah Abd Rahman

Baru sebentar membaca status FB saudara Shamsudin Kadir. Sangat menarik dan bagus untuk dikongsi dengan pembaca semua.

Sejak harga minyak dinaikan, sana sini kita dapat mendengar dan membaca rungutan tentang hidup yang semakin susah dan macam-macam lagi yang negatif.

Saranan saudara Shamsudin Kadir supaya kita kurangkan bebanan gaji untuk menanggung kos bulanan dengan menghasilkan pendapatan pasif.

Antara langkah terbaik adalah menjadikan 25% daripada kos perbelanjaan kita itu ditanggung oleh pendapatan pasif kita, sebagai permulaan. Pendapatan pasif ini dapat dilakukan dengan membeli hartanah seperti flat, apartment, rumah teres ataupun rumah kedai. Tidak terkecuali kebun getah, dan kelapa sawit.

Bagi saya, tidak semua orang mampu membeli hatanah. Saya memilih menghasilkan pendapatan pasif dengan modal yang kecil. Ia seperti sebuah francise tetapi modal yg kecil.

Inilah yang dipanggil Francise Rakyat Biasa. Amway adalah syarikat gergasi yang menghasilkan 1 bilion jualan dengan sistem yang hebat dan produk yang sangat berkualiti.

Amway berkongsi keuntungan dengan penggunanya yang mempromosikan kebaikan produk dari mulut ke mulut atau di panggil network marketing. Network marketing adalah salah satu cara orang biasa membina pendapatan yang boleh diwariskan.

Sertai Network Belanja Bijak hari ini juga bersama kumpulan saya. PM or whatsapp saya di 011-12391595
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment