Saturday, 3 August 2013

Jana Pendapatan Dengan Cara Bekerjasama

Teks: Anisah Abd Rahman

Asalkan kita sanggup belajar, sebenarnya mencari pendapatan tambahan itu adalah mudah. Kita jangan merungut tetapi kita seharusnya terus belajar dan belajar.

Bina silaturahim dan sentiasa merendahkan diri kita akan dapat ilmu yang tidak disangka-sangka.
Berani mencuba dan tidak risau gagal. Kegagalan tidak perlu dirisaukan malah kita boleh belajar kenapa kita gagal.

Alhamdulillah saya mampu jana pendapatan dengan membuat kerja dirumah dan berkongsi idea dengan orang lain yang ada impian untuk jana pendapatan dan hidup bebas seperti saya.

Jana pendapatan dari rumah disukar dan tidak mudah seperti yang di sangkakan. Sikap yang paling penting perlu ada jika ingin bersama saya untuk jana pendapatan adalah bekerjasama.

Bekerjasama kita tukar brand dan tukar tempat kita berbelanja. Jika selama ini  kita berbelanja di pasar raya yang tidak pernah beri perkongsian untung bersama kita, walhal kita lah dari dulu tak pernah berhenti menyokong perniagaan pasaraya tersebut. Setiap kali berbelanja, kita akan kunjungi pasaraya tersebut dan kita juga bantu mempekenalkan pasaraya tersebut kepada ahli keluarga, rakan dan taulan.

Mungkin anda terfikir, kenapa pasaraya tersebut perlu berkongsi untung dengan kita sedangkan kita bukanlah sapa-sapa yang dia perlu berkongsi untung dengan kita.

Ini lah kesilapan kita dan sebab itulah saya mengajak anda semua mengubah tempat berbElanja. Jika kita ingin jana pendapatan tambahan kita perlu mencari pasaraya yang memberi kita peluang untuk menjadi rakan niaga dan keuntungan dapat di kongsi bersama.

Dulu saya juga tidak pernah tahu idea seperti ini, tetapi saya buka minda dan dengar dari orang yang telah berjaya.

Buat duit apabila kita berbelanja dipanggil sebagai Prosumer power. Setiap kali kita berbelanja kita akan dapat point, daripada point tersebut kita kumpul untuk menentukan peratus perkongsian untung kita. Perkongsian untung dibayar setiap bulan kepada kita daripada 3% sehingga 21%.

Untuk meningkatkan pendapatan kita, kita perlu kumpul point sebanyak yang kita mahu, oleh yang demikian kita hanya perlu berkongsi idea dengan ahli keluarga, jiran dan rakan-rakan. maka kita akan sama sama mengumpul pendapatan tambahan..

Apa yang penting KERJASAMA.


No comments:

Post a Comment