Friday, 7 October 2016

My Hobi: Baca blog

Assalamualaikum...
Hari ini sudah hari ke 40 pantang anak ke 4. Alhamdulillah sihat waafiat dan tempoh berpantang yang lancar.

Baca blog dan cari resipi resipi sedap adalah hobi saya. Baca saja jika tidak cuba rugi dan membuang masa.

Tadi masa di dapur mak tunjuk resipi butter kek dan suruh saya buat. saya senyum dan dalam hati terfikir boleh la buat ahad ni sempena hari lahir mak.

resipi pilihan yang saya akan cuba dari blog kak ita. resipi butter kek


Wednesday, 3 August 2016

Resipi Donut Lembut

Donut lembut 1 sudu besar gula 2 sudu besar susu tepung tepung gandum timbang semua jd 500gm 1biji telur air timbang 210 gram 60gm marjerin 8-11gm yis

Sunday, 31 July 2016

Noxxa Food Steamer

Alhamdulillah dah lama mengidam nak beli NOXXA PENGUKUS MAKANAN  (Steamer) ni....
akhirnya dapat jugak. Steamernya dah ada, tp masa tk berapa berjaya diurus untuk mecuba gadjet yg ada.

Penerangan

🍄Kaedah memasak secara kukus/stim ialah cara menjalani gaya hidup yang lebih sihat.
🍄Nutrien dan rasa dikekalkan sewaktu proses pengukusan
🍄Ruang pengukus XL 3 tingkat yang boleh disusun bertingkat
🍄Setiap tiub stim menyalurkan stim ke setiap ruang yang mana meminimumkan pemindahan bau makanan dari satu ruang ke ruang yang lain
🍄Pemasa digital
🍄Pemasa tunda sehingga 12 jam
🍄Salur masuk air luar untuk mudah mengisi takungan air
🍄Wattan: 1200W
🍄Takungan Air: 1.7L
🍄PERCUMA DVD dengan pembelian Pengukus Makanan Noxxa.
🍄Waranti: Satu (1) tahun waranti terhadap kerosakan pengilangan.

👏👏👏
Mmg berbaloi.
Steamer tu tak perlu tunggu 30minit untuk air mendidih.

Masuk terus kueh, ON jer.. terus wap keluar..
HEBAT, KAN..
Steamer

Siapa nak main undi pun blh

Lihat video pengukus makanan (steamer)
https://m.youtube.com/watch?v=sXMK4saaBCE

Wednesday, 29 June 2016

Apa perlu ahli baru buat?

Semangat2 UsahawanNetworking💪💪🆗👌

📌Apa langkah pertama selepas menjadi ahli?

1. Kenali lebih dekat company yang anda sertai

2. Tahu perkara basic System Gateway, cara mmbyr @ membeli cara mendapat keuntungan danj

3. Kenalpasti apa matlamat anda, adakah hnya menjadi ahli dengan tujuan menyimpan untuk diri sendiri atau sambil ingin menjana pendapatan.

4. Susun strategi mengikut m4atlamat yang ingin anda capai. Sebagai contoh,jika sbg pngguna sambil menjana pendapatan, anda haruslah ada sikap untuk belajar dan terus belajar selok belok perniagaan dan disertai tindakan

5.Terus tambah ilmu dari semasa ke semasa dan update info-info terkini di group-group support di fb. Jika tidak ada fb, bolehla hubungi upline dari semasa ke semasa untuk bertanyakan info terkini.

6.Sentiasa berkongsi (Sharing) dan niatlah untuk menambah nilai (add value) kepada hidup orang lain. Usaha  mengajak orang ramai berjimat sangat murni sebenarnya dan anda sedang berjihad membasmi kemiskinan (walaupun kita tidak dapat keluar sepenuhnya).

Perniagaan yang memberi nilai tambah kepada orang lain boleh bertahan lebih lama dan berkat

7. Konsisten dengan apa yang anda usahakan, biarpun sedikit usaha itu tetapi yang penting ialah istiqamah (berterusan).Berkat kesabaran dan usaha anda, pasti akan diberi ganjaran, jika tidak di sini,di akhirat sana, In sha Allah.

8. Belajar dari kesilapan..👍😉 semoga anda kaya , berjaya dan bahagia.